Onder leiding van souffleuse Janny Sligman (l) en regiseusse Frida te Lindert werd er deze week nog druk gerepeteerd door T.A.O. Foto: Jan Hendriksen.
Onder leiding van souffleuse Janny Sligman (l) en regiseusse Frida te Lindert werd er deze week nog druk gerepeteerd door T.A.O. Foto: Jan Hendriksen.

'Volop ingrediënten voor een gezellige toneelavond'

Algemeen

WILDENBORCH – Eén voor één komen de 'acteurs en actrices' op een van de laatste repetitieavonden binnen druppelen. Eén van hen zet een tweetal schalen met gevulde eieren en gehaktballetjes op tafel. "Voor later op de avond", zegt ze. Regisseuse Frieda te Lindert schenkt eerst maar eens een kop koffie in. Tegen de klok van acht uur is de groep compleet. "We kunnen aan de slag", zo verklaart Te Lindert van de Wildenborchse Toneelvereniging Tot Aller Ontspanning (T.A.O.).

Door Jan Hendriksen

Op het knusse en kleine toneel van Kapel De Wildenborch is een dorpscafé ingericht. Het interieur lijkt verdomd veel op dat van Café Eskes in Vorden. En dat blijkt ook een juiste gedachte te zijn. "We hebben diverse meubelstukken en attributen van Han Eskes beschikbaar gekregen", zo vertelt Reinier Klein Brinke die al meer dan vier decennia tot de spelersgroep van T.A.O. behoort. Tot Aller Ontspanning heeft sinds vorig jaar november het komische blijspel 'Bruin Café Dubbel D' in repetitie. Het is inmiddels twee jaar geleden dat T.A.O. voor het laatst voor het voetlicht trad.

Maar vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april kan men in Kapel De Wildenborch weer van de toneelgroep genieten. Het blijspel, geschreven door Evelien Evers uit Zelhem, speelt zich af in het dorpscafé van de twee vrolijke zussen Dorien (gespeeld door Kristie Holsbeeke) en Derkje (Ineke Braakman). Door het teruglopend aantal bezoekers en het nog maar mondjesmaat houden van bruiloften is het voor de dames geen vetpot. Kunnen ze het hoofd boven water houden? Dat is de grote vraag. Het café wordt bezocht door een aantal 'vaste gasten' met elk een uitgesproken karakter. De meesten kennen elkaar al jaren. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Bijvoorbeeld Reint (Appie Klein Brinke) die altijd gelijk wil hebben. Evert-Jan (Jelle Wezinkhof) is een 'vrolijke Frans' die regelmatig te diep in het glaasje kijkt. Zijn ouderwetse en niet altijd gemakkelijke moeder Wilma (Dini Schoolen) is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. En alles wat Harmke (Gerda Wezinkhof), een fanatieke motorrijdster, zegt moet men half door doen.

En dan heb je nog Jet (Ria Klein Ikkink) die alleen maar over haar hondje Fientje praat en landbouwer Berend (Harrie Dinkelman) die zo zuinig is dat hij de pieren kan horen hoesten. Daar kan de schoorsteen van het café niet van blijven roken. Kortom volop ingrediënten voor ongetwijfeld een onvervalste gezellige toneelavond.

Regisseuse Frieda te Lindert heeft het blijspel her en der iets aangepast zodat de personages overeenkomen met de beschikbare spelers. Martien Leussink debuteert dit jaar voor T.A.O. Janny Sligman is, zoals al vele jaren, de vertrouwde souffleuse van de groep en Ina Wesselink zal de grime verzorgen.

Kaartverkoop
Voor zaterdagavond 1 april zijn nog kaarten beschikbaar, telefonisch te reserveren bij Frieda te Lindert, telefoon (0573) 46 2140. Vrijdagavond 31 maart is helemaal uitverkocht. De toegangsprijs bedraagt € 7,50, dit is inclusief een kop koffie/thee. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen € 3,-. Beide avonden beginnen om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant