Kim Wijnbergen uit Warnsveld achter haar verkoopkraam tijdens de Kinderbraderie. Foto: Jan Hendriksen
Kim Wijnbergen uit Warnsveld achter haar verkoopkraam tijdens de Kinderbraderie. Foto: Jan Hendriksen

Commissie kijkt terug op afwisselende editie Vordense Zomerfeesten

VORDEN – De commissie Vordense Zomerfeesten bestaande uit Loke Bakker, Ronald Hoenink, Sheila en Jamie van Dongeren, Fred Jansen en Marjorie en Henk Klaassen kijken terug op een succesvolle en uitermate afwisselende editie van de Vordense Zomerfeesten 2017.

Door Jan Hendriksen

Nieuw in de programmering van de Vordense Zomerfeesten 2017 was de fietstocht met als thema 'Puur Vorden' waarbij men kon genieten van wat Vorden zoal te bieden heeft op het gebied van rust, ruimte, natuur en cultuurhistorische bezienswaardigheden. Tevens konden deelnemers enkele bedrijven en 'hotspots' bezoeken waar wat gegeten of gedronken kon worden. In dit laatste geval bij onder meer Sander Pardijs aan de Waarlerweg, eigenaar van de gelijknamige slijterij & wijnhandel. De aangeboden Vordensch Roem Pieterpad Likeur lieten de deelnemers zich goed smaken. Het Pieterpad komt immers langs de woning van Pardijs. "Hoe toepasselijk is het dan om deze likeur (24 procent alcohol) de deelnemers hier te laten proeven. Een heerlijke zachte kruidenbitter op basis van donkere Jamaicaanse rum en citrusvruchten", zo liet Pardijs het Hengelose drietal Anja, Jeanine, Arjan en Willyane uit Utrecht weten. Als laatste van de zestig deelnemers lieten de Vordense families Klein Kranenbarg en Vredenberg de likeur zich goed smaken. Naast Sander Pardijs werden de deelnemers aan 'Puur Vorden' onder meer ontvangen bij de familie Bekman (groente, aardappelen en fruit) en Wijngoed Kranenburg in Kranenburg, bij Frida Pelgrum (Goed Gemutst) in Delden, bij Chocolaterie Magdalena (Haverkamp), Boerderijwinkel Den4Akker (familie Eskes), De Melktap (familie Borgman), 't Boshuis (Het Betere Boshuis Bed van de familie Rietman), de Sint Willibrorduskerk in Vierakker en bij het Vordense landgoed van Kasteel Hackfort.

Rondslenteren over de braderie
De Zomerfeesten gingen vorige donderdagmiddag van start met de traditionele braderie. Vanaf 14.00 uur kon men kijken, rondslenteren, genieten en leuke items kopen. Naar de mening van diverse Vordense bezoekers en regionale standhouders had de braderie aan omvang en diversiteit dit jaar ingeboet. "Jaarlijks zien we de publieke belangstelling en het aantal standhouders teruglopen", zo liet groente- en fruithandelaar Tom Jansen van De Echte Groenteman Ans Kros uit Apeldoorn weten. Jansen staat al bijna tien jaar op de Vordense braderie met zijn handel. Ronald Hoenink van de commissie Zomerfeesten Vorden gaf aan dat het aantal deelnemers van de braderie op hetzelfde niveau was gebleven en dat organisatiebureau Apeldoorn 2000 weer een gevarieerd aanbod had samengesteld voor de braderie. In combinatie met de gezellige terrassen en het zonnetje was het een geslaagde braderie. Dat enkele eetgelegenheden in de middaguren en in het begin van de avond gesloten waren was de Commissie Zomerfeesten Vorden ook opgevallen. "Daar zullen we de ondernemers op aanspreken", zo verklaarde Fred Janssen van de commissie.

Jonge ondernemers
Vrijdagmiddag was het centrum van Vorden naast de talloze en afwisselende kermisattracties het domein voor de Kinderbraderie. Keurig hadden alle kinderen hun handel als 'jonge ondernemers' uitgestald, zoals de beide zusjes Kim (13) en Danique (11) Wijnbergen uit Warnsveld. Vooral de overbodige Playmobil ging volop over de toonbank bij het tweetal. Bij de Vordense broertjes Liem (9) en Ceddric (12) Koekenbier waren het vooral de verkleedspulletjes die gretig aftrek vonden zoals een ridder-, brandweer- en heksenpak. Maar ook de stripboeken gingen grif van de hand. Het 'winkeltje spelen' leverde de twee broers enkele tientallen euro's op. Absolute 'top verkopers' waren het Vordense viertal Dide (11) en Chris (11) van de Wijgerd, Niek Barendsen (10) en Senna van de Pol (11). De vier jongens verkochten gezamenlijk voor maar liefst 144 euro aan vooral Duplo en Playmobil. Wat ze met al dat geld gingen doen? "Naar de kermis gaan en een ijsje kopen bij IJssalon Lekker", zo vertelde Chris met een grote grijns.

Handboogschieten
Achter op de parkeerplaats van café Eskes kon men zaterdagmiddag onder leiding van oud-medewerker Sander Meijerink van Free-Wheel deelnemen aan handboogschieten. Jesse Dieperink (20) uit Ruurlo schoot als lid van de regionale handboogschietvereniging De Gouden Treffer ondanks de straffe wind de pijlen midden in het blazoen. De Ruurlose was een van de tientallen deelnemers die aan het boogschieten deelnamen. Naast het handboogtoernooi stelde Free-Wheel enkele Tuk Tuks beschikbaar waarbij men niet alleen werd opgehaald, maar ook naar een locatie van onder meer de fietsroute gebracht kon worden. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt.

Genieten van diverse bands
Gedurende de drie dagen Vordense Zomerfeesten was er volop (live) muziek bij De Rotonde, De Herberg en Hotel Bakker van onder meer de Qmusic Party. Disco Kings, Opschaakl'n, Underkoffer, De Daltons, Bandje Speciaal en Jack Fire.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden