Postcommandant Bennie Hekkelman van Brandweer Vorden:
Postcommandant Bennie Hekkelman van Brandweer Vorden: Foto: Jan Hendriksen

Bennie Hekkelman: 'We willen ook in de toekomst hulp kunnen bieden'

Algemeen

VORDEN – Om ook in de toekomst hulp te kunnen blijven bieden is de vrijwillige brandweer in Vorden dringend op zoek naar vrijwilligers voor de brandweerpost Vorden. Daarom organiseert de brandweerpost maandag 6 november tussen 16.00 en 21.00 uur voor alle inwoners van Vorden en de kerkdorpen Vierakker, Wichmond en Kranenburg die tussen de 18 en 45 jaar zijn een informatiebijeenkomst bij de brandweerkazerne aan de Rondweg in Vorden. Men kan dan al het materieel bekijken en meer informatie krijgen over de eigen mogelijkheden en dit fascinerende beroep. In het kader van deze wervingsactie ontvangen alle inwoners tussen de 18 en 45 jaar die in Vorden, Wichmond-Vierakker en Kranenburg woonachtig zijn deze week een persoonlijke uitnodigingsbrief voor deze informatiebijeenkomst die ondertekend is door burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst en postcommandant Bennie Hekkelman van Brandweer Vorden.

Door Jan Hendriksen

Brandweerpost Vorden is met 23 personen nog goed bezet. "Maar op termijn hebben we nieuwe vrijwilligers nodig. Er stromen binnen enkele jaren verschillende vrijwilligers uit. Het korps zal dan wel aangevuld moeten worden om de dienstverlening te kunnen blijven garanderen", zo laat commandant Bennie Hekkelman van de brandweerpost Vorden weten. Bij de brandweer denkt iedereen aan het blussen van brand. Maar dat is niet alles. Ook bij (weg)ongevallen, incidenten met gevaarlijke stoffen en stormschades komt de brandweer in actie. En ook bij bijvoorbeeld dieren in nood en wateroverlast komt men in actie. Bennie Hekkelman: "Als vrijwilliger bij de brandweer verleen je hulp aan mens en dier onder niet-alledaagse omstandigheden en op onverwachte momenten. Dat is waar brandweervrijwilligers samen voor staan." Het geeft veel voldoening om samen met een hecht en gemotiveerd team een klus te klaren, zo is de ervaring van menige vrijwilliger. Maar de brandweer biedt meer. "Men kan rekenen op een goede opleiding en verzekering. De brandweerpost Vorden beschikt over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit", zo verklaart Hekkelman die zelf werkzaam is als adviseur bij de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland waarvan Brandweer Vorden deel uitmaakt.

Voorwaarden
Naast een vaste vergoeding ontvangt men als vrijwilliger ook voor scholing, oefeningen en uitrukken een vergoeding. Uiteraard zijn ook andere arbeidsvoorwaarden goed geregeld zoals verzekeringen, kleding en sportfaciliteiten. Bennie Hekkelman: "In de regio zien we steeds meer vrouwen als vrijwilliger bij de brandweer. Daarom nodigen wij tevens vrouwen uit Vorden en omgeving uit om te reageren. In het team van brandweer Vorden zijn naast enthousiaste mannen al twee vrouwen actief."

Men is vrijwilliger en is dus niet verplicht om bij huis te blijven voor de brandweer. Uiteraard worden er wel wat eisen aan de vrijwilligers gesteld. Een goede lichamelijke conditie staat voorop. "Verder is een voorwaarde dat men als men in loondienst is toestemming heeft van de werkgever om bij een alarmering even het werk te verlaten. Als postcommandant bespreek ik dat graag met de werkgevers als men dat wenst", zo verklaart Bennie Hekkelman die al zeventien jaar postcommandant is van Brandweer Vorden.

Is men alleen overdag beschikbaar, werkt men in ploegendienst of parttime? Ook dan is men zeker welkom bij de brandweerpost. Hekkelman: "Ook als men overdag slechts enkele uren beschikbaar is (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn) is men welkom. We oefenen in Vorden altijd op maandagavond."

Belangstelling
Wil men zich graag inzetten voor de veiligheid van anderen en heeft men belangstelling om als vrijwilliger actief te worden voor de Brandweer Vorden? Dan is men maandag 6 november van harte welkom tijdens de informatiebijeenkomst bij de brandweerkazerne aan de Rondweg 6 in Vorden. De leden van de Vordense brandweer staan dan klaar om alle vragen te beantwoorden.

Informatie
Voor algemene informatie over de brandweer Vorden, zie de website of Facebookpagina of neem telefonisch of per mail contact op met Bennie Hekkelman.


www.brandweervorden.nl

06 - 13849035

brandweer.vorden@vnog.nl

facebook.com/baw.vorden

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant