De nieuwe watertankwagen  zal ook bij een incident buiten de Vordense gemeentegrenzen voor ondersteuning en snelle waterlevering zorgen. Foto: PR.
De nieuwe watertankwagen zal ook bij een incident buiten de Vordense gemeentegrenzen voor ondersteuning en snelle waterlevering zorgen. Foto: PR. (Foto: Jan Hendriksen)

Nieuwe watertankwagen voor Brandweer Vorden

Rustig 2017 voor vrijwilligerskorps

VORDEN – De inwoners van Vorden kunnen trots zijn op de inzet van hun brandweervrijwilligers. Of het nu de plaatselijke slager, smid, loonwerker of boer is. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week staan zij klaar om hun medeburgers te helpen. En om die inzet zo professioneel mogelijk uit te kunnen voeren is het korps voorzien van het modernste materieel. In mei komt daar een nieuwe watertankwagen (WT-G) bij. Het voertuig heeft een capaciteit van 15.600 liter water en wordt ingezet in gebieden waar geen of weinig bluswater voorhanden is. Dit is met name in het buitengebied van toepassing. Maar ook in de meer bebouwde omgeving levert hij een positieve bijdrage. Het voertuig zal ook bij een incident buiten de Vordense gemeentegrenzen voor ondersteuning en snelle waterlevering zorgen.

Door Jan Hendriksen

Brandweer Vorden is een toekomstbestendige organisatie maar blijft daarnaast anticiperen op veranderingen. "We benutten de mogelijkheden en kansen die de Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland ons biedt, maar houden zeker ook oog voor lokale betrokkenheid en inbreng", zo verklaart postcommandant Bennie Hekkelman van Brandweer Vorden. Brandweer Vorden sloot 2017 af als een rustig jaar. Bennie Hekkelman: "Vorig jaar was het voor de vrijwilligers een rustig jaar. Het aantal uitrukken tikte net de vijftig aan, die uit een diversiteit aan hulpvragen bestond. Van ondersteuning van een ambulance tot het redden van paarden, van branden tot hulp bij auto-ongevallen. Ook buiten het Vordense verzorgingsgebied leverden onze vrijwilligers ondersteuning. Zo was er vijfmaal een vraag om bijstand bij branden in Zutphen en Hengelo."

Nieuwe vrijwilligers
Vorig jaar was er ook aandacht voor de werving van nieuwe vrijwilligers. Het korps wil natuurlijk verloop in de toekomst op kunnen vangen en besloot daarom een gerichte wervingsactie te houden. Inwoners van Vorden tussen de 18 en 45 jaar werden door middel van een persoonlijke brief uitgenodigd voor een informatieavond. Ruim dertig personen reageerden op de uitnodiging. Nu drie maand verder hebben Ursula Bos, Jasper Hovenga, Kevin Brummelman en Paul Smit de gesprekken, de testen en de keuringen achter de rug en gaan zij binnenkort aan hun opleiding beginnen. "Met hun komst is ook in de toekomst de paraatheid in Vorden gewaarborgd", aldus Hekkelman.

reageer als eerste
Meer berichten