Foto: Henk van den Burg
Foto: Henk van den Burg

Ideeën voor een aantrekkelijker landschap

Algemeen

Informatieavond Levend Landschap Vierakker

VIERAKKER - Bloeiende bermen voor vlinders en bijen, een wandelroute ontwikkelen, een cursus over landschap en onderhoud, het planten van streekeigen bomen en struiken op eigen grond, het ophangen van een insectenhotel, het vastleggen van de streekgeschiedenis en het oprichten van een zwerfafvalbrigade. Dit zijn enkele ideeën aangedragen door bewoners uit Vierakker op de ideeënavond Levend Landschap 17 september jl. Op de uitwerkavond Levend Landschap op 29 oktober wordt gekeken hoe we deze en andere wensen naar concrete resultaten kunnen brengen. De bewonersavond begint om 19.30 uur in Theetuin Vierakker. Iedereen is van harte welkom, ook degenen die niet op de ideeënavond waren.

Vierakker heeft een aantrekkelijk buitengebied. Om de waarden in het buitengebied verder te versterken en beter beleefbaar te maken voor bewoners startte Initiatiefgroep Vierakker in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) het project Levend Landschap. Levend Landschap is een interactief proces, waarin bewoners hun wensen en ideeën voor het landschap naar voren kunnen brengen.

Tijdens de uitwerkavond worden de acties besproken die nodig zijn om tot uitvoering te komen. Wat moet er allemaal gebeuren om daadwerkelijk de schop in de grond te kunnen zetten? Wat kunnen bewoners zelf en waarbij is ondersteuning nodig? Soms is daar wat geld voor nodig, nog vaker gaat het om samenwerking, handjes of beschikbare grond. Energie bij bewoners voor de uitvoering van hun plannen is een voorwaarde voor succes. De ideeën zullen per thema verder uitgewerkt worden. Op deze avond ontstaan vaak werkgroepjes, die met elkaar aan de slag gaan om een idee uit te voeren. Dus wilt u andere ideeën uitgevoerd zien? Help dan meedenken op de uitwerkavond!

Levend Landschap Vierakker wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bronckhorst en de Provincie Gelderland.

Kijk voor meer informatie op de website.


landschapsbeheergelderland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant