De Runners mochten de dorstige kelen doorsmeren bij de jaarlijkse Kroegentocht. Foto: PR
De Runners mochten de dorstige kelen doorsmeren bij de jaarlijkse Kroegentocht. Foto: PR

Runners Vorden van kroeg naar kroeg

Algemeen

VORDEN - De Runners Vorden rennen iedere week hun straffe trainingsrondjes in en rondom Vorden. Maar één keer per jaar gaat het wat minder straf: tijdens de kroegentocht.

Veel Vordenaren hebben ze vast wel eens op de donderdagavond voorbij zien rennen: groepjes hardlopers van de Runners Vorden. Weer of geen weer, donker of koud, warm of licht. De Runners draaien wekelijks hun trainingsrondjes. Dat levert een gezond en getraind lichaam op. Daarom mag één keer per jaar de boog iets minder gespannen zijn. Dan lopen (lees: rennen) de Runners van kroeg naar kroeg.
De kroegentocht startte traditioneel bij de Sporthal Het Jebbink. En via de 'kroegen' Meat en Eat, De Goldberg en Uenk kwamen de Runners uitgetraind en volgetankt weer bij de sporthal terug. Daar werd het seizoen afgesloten met de traditionele bitterballen. Als je het hele jaar traint, dan mag dat wel eens een keertje.
De Runners Vorden starten iedere donderdagavond om 19.30 uur vanaf Sporthal Het Jebbink. Het nieuwe seizoen begint na de zomer weer met drie groepen. Het niveau varieert van 'talenten' tot 'cracks'. De afstanden zijn circa 5 tot 15 km. Onder de deskundige leiding van gediplomeerde trainers is het voor iedereen mogelijk om zijn/haar grenzen te verleggen. Ieder op eigen niveau. Wie nieuwsgierig is geworden of eens vrijblijvend mee wil lopen kan terecht bij de sporthal. Of op onderstaande website kijken.

www.runnersvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant