Vele manches zullen er gereden op 10 augustus. Foto: Henk Teerink
Vele manches zullen er gereden op 10 augustus. Foto: Henk Teerink (Foto: )

Vetnippel Trophy weer op Kranenburgs gras

KRANENBURG - Volgende maand is het weer tijd voor de Vetnippel Trophy. Dit is de traditionele grasbaanrace op de Kranenburg, die op zaterdag 10 augustus wordt verreden. Het is na de Medler Knockout van juni het tweede zomerevenement van V.A.M.C. De Graafschaprijders uit Vorden.

De Graafschaprijders blijft nog steeds standvastig proberen de leden mogelijkheden voor te schotelen om motorsport te beoefenen. De schaarse clubcrosses van de vereniging zijn voornamelijk in de winter en het voorjaar op maïsakkers. Dit gebeurt sinds het circuit van Delden dicht ging. Geen ideale situatie volgens voorzitter Van Kempen van de V.A.M.C. "Om de trouwe leden het een en ander te kunnen bieden pakken we gewoon door op deze manier. Grondeigenaren vragen nog ieder jaar of we komen en daar zijn we als club trots op. Ook de gemeente Bronckhorst geeft nog steeds medewerking aan onze evenementen en dat geeft een goed gevoel bij de motorclub uit Vorden", aldus Van Kempen.
Net als andere jaren is er voor de grasbaanwedstrijd op de Kranenburg voldoende deelname, zoveel dat er een limiet wordt aangehouden om het allemaal veilig en vooral leuk te houden. Deelname is dit jaar weer open voor jeugd-solorijders tot 85cc, solo, zijspannen en quads. Om alles in goede banen te leiden en voor de veiligheid wordt de baan ieder jaar gekeurd door een KNMV-official.
De crosscommissie onder leiding van Peter Groot Nuelend heeft met ieder evenement de handen vol, maar met hulp van veel vrijwilligers en gezelligheid komt het altijd weer goed. Mede door bereidwillige grondeigenaren is het mogelijk om de grasbaantraditie in ere te houden. Samenwerking is er sinds een paar jaar met voormalige leden van Vetnippel Volgas die de inwendige mens verzorgen tijdens de wedstrijden.
De eerste motoren van de Vetnippel Trophy gaan op zaterdag 10 augustus vanaf 13.00 uur rijden. De inschrijving voor de wedstrijden is inmiddels geopend. en de organisatie hoopt net als in voorgaande jaren op veel publiek. Verdere info op onderstaande website.
Naast de Vetnippel Trophy heeft de Vordense vereniging in de maanden juli en augustus nog andere evenementen en bijeenkomsten. Op 17 juli is er de zomeravond Hamburger Rit en op 30 augustus start voor de 35ste keer de driedaagse rit naar het Duitse Westerwald. Naast deze evenementen zijn er op 31 juli en 28 augustus clubavonden in het clubgebouw van de V.A.M.C.

www.vamc.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden