Joost Bakker (l.) en Jeroen Philippona (r) meten de stamomtrek van de op één na dikste plataan in Nederland. Foto: Gerlinde Bulten
Joost Bakker (l.) en Jeroen Philippona (r) meten de stamomtrek van de op één na dikste plataan in Nederland. Foto: Gerlinde Bulten (Foto: )

Bestuurswisseling bij Bomenbelang

BRONCKHORST - Het bestuur van de Vereniging Bomenbelang Bronckhorst heeft een belangrijke wijziging ondergaan. Tot nieuwe voorzitter werd Ab van Peer uit Baak gekozen, tot penningmeester Anneke Voorend uit Zelhem.

De jaarlijkse ledenvergadering van de vereniging stemde in met de door het bestuur gekandideerde nieuwe bestuursleden. Cees van der Jagt droeg in Laag-Keppel de voorzittershamer over na vijf jaar de vereniging geleid te hebben. Het laatste jaar was hij bovendien penningmeester.
Het nieuwe bestuur van Vereniging Bomenbelang bestaat verder uit secretaris Peter Bielars en de leden Gerlinde Bulten, Joost Bakker en Dick van Hoffen.
Na de ledenvergadering bezocht de vereniging de tuinen van kasteel Keppel. Daar staan diverse fraaie bomen, waaronder de op één na dikste plataan van Nederland uit 1825 die opgemeten werd. De boom is nu ruim 38 meter hoog en heeft een stamomtrek heeft van meer dan 8,75 meter.
Rond 1825 zijn op deze plek bij kasteel Keppel drie platanen geplant die vergroeid zijn tot één boom en nu de op één na dikste plataan van Nederland vormen. Bij de meting tijdens de excursie door Joost Bakker en Jeroen Philippona bleek de stamomtrek sinds de laatste controle weer 20 cm gegroeid te zijn en nu 875 cm te bedragen. De conditie van de boom is nog altijd goed.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden