Volop vertier tijdens de Zomerfeesten dit jaar. Maar de buurtschappen Medler en Delden zijn niet blij met de verplaatsing van de feesten volgend jaar. Foto: Rob Schmitz.
Volop vertier tijdens de Zomerfeesten dit jaar. Maar de buurtschappen Medler en Delden zijn niet blij met de verplaatsing van de feesten volgend jaar. Foto: Rob Schmitz. (Foto: )

Vordense Zomerfeesten voortaan begin juli

Buurtschappen Medler en Delden onaangenaam verrast

Door Jan Hendriksen

VORDEN - De Vordense Zomerfeesten worden voortaan gehouden in het eerste weekend van juli, volgend jaar voor het eerst. De verplaatsing zorgt echter voor gefronste wenkbrauwen in de buurtschappen Medler en Delden, die al jaren hun buurt- en volksfeesten in diezelfde periode organiseren.

De Horeca Vorden en de Zomerfeesten Commissie van de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) zagen zich genoodzaakt tot deze verplaatsing, omdat ze de afgelopen jaren nog wel eens moesten schuiven met de datums van het Vordense feest door onder meer concurrentie van de Zwarte Cross, de aanvang van de bouwvakvakantie en overige vakantieperikelen. De organisatie denkt met het vaststellen van een 'vast' Zomerfeesten-weekend duidelijkheid te verschaffen richting de toekomst. Dan kunnen de agenda's voor de komende jaren alvast worden 'geblokt' in het eerste weekend van juli. In 2020 zijn de Vordense Zomerfeesten dus al in de bewuste periode: van donderdag 2 tot en met zaterdag 4 juli.

Spijt
Maar meteen nadat vorige week vrijdag de organisatoren de verplaatsing via Facebook en een persbericht kenbaar hadden gemaakt bleek dat deze gelijktijdig plaatsvinden met twee Vordense buurt- en volksfeesten: het Oranjefeest Medlertol in Medler en het Deldens feest in Delden. "We hebben voordat we een nieuwe datum voor de Zomerfeesten hebben gekozen geprobeerd om alle activiteiten en feesten in Vorden en omgeving in beeld te krijgen. We hebben daarbij diverse agenda's geraadpleegd maar h
et Oranjefeest in Medler en het Buurtfeest in Delden over het hoofd gezien. Dat spijt ons zeer. En daar bieden we onze excuses voor aan", zegt een woordvoerder van de Vordense Horeca.

Niet gelukkig
Zowel Stichting Oranjefeest Medlertol als Buurtvereniging Delden zijn onaangenaam verrast door en niet gelukkig met de verplaatsing van de Zomerfeesten. "Al decennialang houden we het Oranjefeest Medlertol op de eerste vrijdag en zaterdag van juli. We overwegen nu om ons feest naar het laatste weekeinde van juni te verschuiven. Maar het was gepast geweest als we door de organisatoren van de Vordense Zomerfeesten vooraf in kennis waren gesteld. We hebben er begrip voor dat men naar een vaste datum wil mede omdat de Zwarte Cross in dezelfde periode plaatsvindt en dat talloze Vordenaren dan op vakantie zijn. Maar nogmaals: het is wel vreemd dat men zowel het Oranjefeest Medlertol als het Deldens feest niet in beeld heeft gehad", laat voorzitter André Knoef van Stichting Oranjefeest Medlertol in een reactie weten. Ook bestuurslid Heidi Wolberink van Buurtvereniging Delden is absoluut niet blij met de Vordense stap. "Wel erg jammer dat ze niet even hebben gekeken naar de eigen buurtschappen van Vorden die al een eeuwigheid buurtfeesten organiseren in dit weekend."

Verbeterpunten
De organiserende Horeca Vorden (Hotel Bakker, de Rotonde en De Herberg) en de Zomerfeesten Commissie kijken overigens terug op de geslaagd vernieuwing van het evenement afgelopen zomer. Natuurlijk zijn er nog verbeterpunten zoals de situering van de toiletten en de muntverkoop en de muziekkeuze. En die zullen zeker worden meegenomen naar de volgende editie. Ideeën en/of suggesties in deze zijn welkom op de Facebookpagina van de Vordense Zomerfeesten. Belangstellenden kunnen zich op deze pagina ook aanmelden als vrijwilliger tijdens de Vordense Zomerfeesten.

Meer berichten