Clash VV Dash heren 2 en 3

Algemeen

VORDEN - Vrijdag 17 januari stond de clash van VV Dash tussen de herenteams 2 en 3 op het programma. Het hele seizoen keek heren 3 hier naar uit, met name doordat dit team toch wel een beetje de underdog is. Heren 2 staat op een stevige koppositie in de ranking en heren 3 moet knokken voor een positie in de middenmoot.

De strijdlust bij heren 3 was goed aanwezig. De eerste wedstrijd tussen heren 2 en heren 3 was namelijk geëindigd in een 3-1 overwinning in het voordeel van heren 2.

De Nevobo plant de wedstrijden tussen teams van dezelfde vereniging altijd vroeg in de seizoenshelften om matchfixing uit te sluiten. De teams zouden het op een akkoordje kunnen gooien, mocht het nodig zijn, maar dan onderschat de Nevobo het derde herenteam van VV Dash! Heren 3 was gebrand om deze wedstrijd te winnen, want niets is mooier dan het 'op-papier-sterkere' herenteam te verslaan.

De strijd tussen de herenteams begon een aantal dagen van te voren, met op de app intimiderende grapjes over en weer. Vrijdagavond zong het zeer gebrande en gefocuste heren 3 Freddie Mercury's 'We are the champions'; het team was er helemaal klaar voor.

Na het inspelen en de inspirerende woorden van de coach en trainer begonnen heren 3 opvallend goed aan de wedstrijd, want al snel stond dit team op een voorsprong van enkele punten. Helaas kwam heren 2 snel langszij en op een voorsprong, Een paar tactische wissels bij heren 3 mocht niet meer baten, 19-25. Maar ondanks het verlies, was het team tevreden. Er werd goed verdedigd en aangevallen. Heren 2 is nu eenmaal een klasse sterker.

Heren 3 was gebrand om de tweede set te winnen, want in de wedstrijd van het begin van het seizoen werd ook de tweede set gewonnen. Na een paar goede tips van de coach liep het bij heren 3 wat soepeler. Er werd goed verdedigd en aangevallen. Tegelijkertijd liep de spanning bij heren 2 op. Zij kregen de bal niet goed onder controle, de passes liepen niet lekker en hun aanvallen werden een paar keer goed geblokkeerd. Hierdoor liepen heren 3 steeds verder uit. Zelfs nadat heren 2 een uiterst sterke wissel doorvoerde, konden ze de set niet meer naar hun hand zetten. Warempel, heren 3 won de set met 25-17. Vreugde om het behaalde punt.

In de derde set stond een speler die slechts twee maanden mee trainde opgesteld. Natuurlijk werd dit gezien door heren 2 en de service ging direct zijn kant op, maar hij passte de bal keurig naar de spelverdeler, een aanval volgde en een punt voor heren 3. Ongeveer halverwege de set ging heren 3 iets meer gas geven. Heren 2 had moeite met bij blijven, kon net genoeg gas geven om bij te blijven, waardoor het misschien wel de spannendste set van de wedstrijd werd. Heren 3 vocht zich er doorheen en tot hun grote verbazing wonnen ze ook de derde set. Dit keer met 25-23. Vol ongeloof verlieten de heren 3 het veld en feestten alsof ze de wedstrijd hadden gewonnen.

Heren 3 begon de vierde set in een roes van de 2-1 voorsprong en daardoor liep het niet meer lekker. Passes kwamen niet meer aan bij de spelverdeler en de aanval werd niet meer afgemaakt. Hier maakte heren 2 dankbaar gebruik van en met een riant verschil van 15-25 wonnen ze de vierde set. Toch kon de wedstijd voor heren 3 niet meer stuk na het behalen van twee punten, iets wat nog geen enkel ander team uit de competitie had gedaan.

De wedstrijd was nog niet gespeeld. Met 2-2 komt een beslissende vijfde set. Heren 3 kwam moeilijk in het spel, maakte foutjes, waardoor het eigenlijk een omgekeerde derde set was. Heren 2 kon aan het einde van de set de voorsprong vergroten en eindigen in 11-15. Heren 2 had de wedstrijd gewonnen met 2-3.

Heren 3 kijkt met veel plezier terug op de wedstrijd. Twee punten van heren 2 afgepakt; de punten verdubbeld ten opzichte van de eerste wedstrijd. Heren 3 liet heren 2 zien dat ze niet voor één gat te vangen is. Na de wedstrijd bedankten ze het toch wel zeer uitgebreide publiek.