Flexvrijwilligers Present klaren een tuinklus. aFoto: Present Bronckhorst
Flexvrijwilligers Present klaren een tuinklus. aFoto: Present Bronckhorst

Leuke gesprekken belangrijk tijdens klusdagen Present

BRONCKHORST - Diverse flex-vrijwilligers van Present hebben eind vorig jaar en begin dit jaar in verschillende kernen van de gemeente Bronckhorst inwoners geholpen. Ze plaatsten onder andere een schutting, maakten een oprit begaanbaar, snoeiden struiken en mestten een stal uit voor een ouder echtpaar. In alle gevallen kwamen de extra handen als geroepen, doordat de bewoners de klussen (tijdelijk) niet zelf konden oppakken.

"De tuinklus bleek eigenlijk bijzaak. Tijdens de koffie ontstond er een leuk gesprek met de bewoonster over ons geboortedorp Hengelo. Mevrouw straalde helemaal. Dit sociale aspect is me het meest bijgebleven", blikt een van de vrijwilligers terug. Ze hielpen de alleenstaande vrouw bij het opknappen van haar tuin en weer begaanbaar maken van de oprit.

Bij de andere klussen waren eveneens stralende gezichten. Het oudere echtpaar was erg blij met de schone stal voor hun pony's. Zelf konden ze het nu even niet, omdat een van de benen van de man is geamputeerd. Na revalidatie pakt hij het zelf weer op. Een alleenstaande moeder en haar dochters zijn blij gemaakt met een schutting, zodat ze nu van de privacy in hun tuin kunnen genieten.

Ben je handig, houd je van tuinieren of heb je andere talenten en vind je het leuk om andere Bronckhorsters blij te maken met jouw hulp? Word dan flexvrijwilliger bij Present. Je kunt zelf aangeven wanneer en hoe vaak je iets wilt doen en wat je wilt doen. Informeer naar de mogelijkheden bij Hilde Colenbrander, coördinator Present Bronckhorst via mail hildecolenbrander@presentbronckhorst.nl of bel 06-15136687.


www.presentbronckhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden