Een van de werken van Lon Godin. Foto: PR
Een van de werken van Lon Godin. Foto: PR

Lon Godin exposeert werken in 'Action of Becoming'

VORDEN - Op 1 maart opent een nieuwe tentoonstelling in Galerie Agnes Raben in Vorden. Onder de titel 'Action of Becoming' exposeert de gerenommeerde Nederlandse beeldend kunstenaar Lon Godin haar bijzondere olieverfschilderijen met een sterk intrinsieke lading die tot ver buiten het schilderij lijkt te reiken.

Lon Godin, (1958, Sydney Australië) woont sinds 1961 in Nederland. Zij is opgeleid aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Gedurende haar hele carrière als beeldend kunstenaar heeft zij abstracte kunst gemaakt en een bijzonder oeuvre opgebouwd. Haar werk omvat foto's, film en vooral schilderijen en is vertegenwoordigd in collecties in binnen- en buitenland.
De kunstenares schildert een onophoudelijk aan verandering onderhevige wereld van beweging, licht, ruimte en kleur die te complex is om ten volle te doorgronden of vat op te krijgen. Zij zegt zelf over haar werk: "Ik zie het schilderij als een 'action of becoming'. De gestalte in mijn werk komt voort uit een vooropgezette reeks handelingen. Systematiek en dramatiek zijn wezenlijk. Met systematiek zoek ik een parallel met de natuur als transformerend geheel. Ik wil een beeld presenteren dat de natuur oproept zonder haar te representeren. Mijn werk is een poging om op een beeldende manier vragen ten opzichte van ons bestaan te formuleren, vragen over het fysieke en het tijdelijke. Het geeft geen antwoorden, maar ik probeer de onrust zichtbaar te maken van het niet weten en niet beheersen."
In de solo-expositie bij Galerie Agnes Raben (Nieuwstad 20), die tot en met 13 april loopt, zijn 27 olieverven van haar hand te zien. Action of Becoming opent in aanwezigheid van de kunstenaar op zaterdag 29 februari (schrikkeldag) om 15.00 uur. Graag een berichtje aan agnes@galerieagnesraben.nl als u bij de opening aanwezig wilt zijn.
De galerie is open op zaterdag, zondag en maandag van 13 tot 17 uur en op afspraak, via de website.

www.galerieagnesraben.nl

Meer berichten