Het zwembad in het voorjaar van 2018. Foto: PR
Het zwembad in het voorjaar van 2018. Foto: PR

Zwembad In de Dennen werkt aan de zomer

Algemeen

Abonnementenverkoop en schoonmaak ondanks corona op schema

VORDEN - Corona of niet: zwembad In de Dennen is druk met de voorbereidingen voor een nieuwe zwemzomer. Met dit werk wachten tot de gezondheidscrisis voorbij is is geen optie. Dan zou het veel te lang duren voor het Vordense bad klaar is voor gebruik.

Half maart startte bij het zwembad de voorverkoop van de abonnementen. De voorverkoop loopt door tot de opening van het zwembad, vooralsnog gepland op zondag 26 april 2020. De voorverkoop en ook de voorverkoopdagen bij het zwembad op 1, 2 en 3 april gaan gewoon door, zij het in aangepaste vorm.
Voor het voortbestaan van het zwembad is de voorverkoop van groot belang. De Stichting hoopt dan ook dat haar bezoekers hun abonnement toch nu al aanschaffen. Het kan in de webshop van het zwembad worden besteld. Het abonnement ligt dan klaar bij bezoek aan het bad of de bestaande pas wordt direct na betaling geactiveerd. Gelet op het corona-virus is deze manier momenteel de meest veilige. Mensen die toch graag gebruik willen maken van de voorverkoopdagen, wordt aangeraden de berichtgeving via facebook, de website en deze krant goed in de gaten te houden. Mochten er vanuit het RVIM namelijk strengere maatregelen worden afgekondigd, dan gaan de voorverkoopdagen mogelijk toch niet door.

Seizoensstart
Op dit moment ligt het maatschappelijk leven in Nederland grotendeels stil. Het is daarom ook niet zeker of het badseizoen daadwerkelijk eind april kan beginnen. Stichting Zwem- en recreatie bad 'In de Dennen' verwacht half april meer duidelijkheid te kunnen geven. De Stichting en haar bedrijfsleider hopen uiteraard van harte op een tijdige start van het seizoen.
Daarvoor is het ook essentieel dat de voorbereidende werkzaamheden gewoon volgens schema worden uitgevoerd. Ondanks het corona-virus wordt daarom op het zwembad hard gewerkt. En mocht eind april omwille van de gezondheidscrisis nog te vroeg zijn, dan is het zwembad in ieder geval klaar voor het moment dat het badseizoen wel kan beginnen.
Bedrijfsleider Frank Loda is samen met vrijwilligers en medewerkers al druk bezig. Kleedkamers, kantine, douches, de paden, het terras en het zwembad zelf (inclusief poedelbadje) worden van onder tot boven schoongemaakt, het gras wordt bemest en de rest van de tuin in orde gemaakt. Bovendien moet al het tegelwerk van het zwembad gecontroleerd worden. Loszittende tegels moeten worden vervangen voor het water in het bad komt. Als dan ook de 'machinekamer' tiptop in orde is, kan het echte werk beginnen: het vullen van het bad. Als laatste wordt het ijskoude water op temperatuur gebracht. Bij mooi weer kunnen de zonnecollectoren zorgen voor de opwarming. Al dat werk is elk jaar weer een race tegen de klok. Tegenvallend weer, technische problemen of een gebrek aan hulpvaardige handjes maken het elk jaar weer spannend of het lukt om alles voor de opening gereed te hebben.

Vrijwilligers
Ook voor dit seizoen is het zwembad overigens ook nog op zoek naar vrijwilligers. Extra handjes zijn bijzonder welkom. Vandaar de oproep: "Vind je het zwembad belangrijk, kun je goed zwemmen én kun je goed met mensen omgaan meld je dan aan voor de rol van toezichthouder. In teamverband let je op onze bezoekers en help je jong en oud bij kleine of grote problemen. Leuk sociaal werk waarbij je ook nog eens lekker buiten bent."
Ook op ander terrein zoekt 'In de Dennen' hulp: "Ben je klantvriendelijk en zie je jezelf wel achter de kassa of balie, dan is de horeca echt iets voor jou. Samen met één of meer collega's (afhankelijk van de drukte) zorg je voor de kaartverkoop en natuurlijk de verkoop van het gehele assortiment aan eten en drinken. Hulp in het weekend kunnen we zeker goed gebruiken. Geniet van de gezellige drukte, van een ongedwongen sfeer en werk samen in een leuk enthousiast team van vrijwilligers."
Wie serieuze interesse heeft kan zich melden en met de organisatie in gesprek gaan over de mogelijkheden. Natuurlijk mag iedereen zelf bepalen wanneer hij of zij beschikbaar is. Belangstellenden kunnen zich voor meer informatie of opgave wenden tot Frank Loda, tel. 06-44721638.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord