De familie Riethorst met v.l.n.r. zoon Patrick en zijn ouders Ans en Mart. Foto: Luuk Stam
De familie Riethorst met v.l.n.r. zoon Patrick en zijn ouders Ans en Mart. Foto: Luuk Stam

Ons Huis pakt nieuwe kansen in roerige tijd

De familie Riethorst blijft met Ons Huis en Mart Eten & Drinken de hele zomer open

Door Luuk Stam

HENGELO – Ze hebben met hun cateringbedrijf een nieuwe maaltijdservice opgezet. Online is het vanaf nu zelfs mogelijk om je eigen hapjesschaal samen te stellen. En ook in en rondom thuisbasis Ons Huis gebeurt van alles. Zo is dit sinds kort de plek om bloed te laten prikken, voorheen kon dat bij woonzorgcentrum De Bleijke. Daarnaast komt fysiotherapeut Ton van Walstijn hier binnenkort met zijn praktijk Jentha voor vier maanden naartoe.

Het zijn heel wat ontwikkelingen binnen het ontmoetingscentrum, dat Mart Riethorst en zijn vrouw Ans sinds 2008 in combinatie met Mart Eten & Drinken runnen. Ook zoon Patrick helpt volop mee. Na een onzekere tijd zijn ze blij dat hun trots langzaam maar zeker weer tot leven komt. “Het ging van het ene op het andere moment van 120 procent naar helemaal niks”, blikt Patrick Riethorst terug. “Dan zit je wel even te kijken van: wat nu?”

Met Mart Eten & Drinken verzorgde de familie Riethorst en hun team vanuit Ons Huis catering voor vaak grote groepen op locatie en voor feestjes en andersoortige bijeenkomsten in het ontmoetingscentrum zelf. Dat viel door corona ineens allemaal weg. In de zaal is het hier nog altijd stil. “Zo’n feestje mag wel weer, maar veel mensen hebben zoiets van: er zitten zoveel haken en ogen aan, wij wachten wel even”, klinkt het.

Daar staan dan wel weer andere bijeenkomsten tegenover. Zo vinden in de grote zaal hier nu bedrijfsvergaderingen van bijvoorbeeld zorginstellingen plaats, waarbij zo’n vijftien mensen aanwezig zijn. “Die bedrijven en instellingen zijn op zoek naar een grotere vergaderruimte en hebben daar zelf in hun pand geen geschikte plek voor”, vertelt Mart Riethorst. “Hier kunnen ze allemaal op afstand van elkaar zitten.”

Het multifunctionele Hengelose dorpshuis is al vijftig jaar lang een ontmoetingsplek en de thuisbasis voor vele verenigingen. Wie nu samenkomt, doet dat in kleine groepjes. Zo zijn ook grote aanvragen voor catering die al in de agenda stonden afgezegd of afgeschaald. “Een bijeenkomst voor meer dan vijftig man in een zaal wordt nu een feestje met vijftien mensen in een tuin”, vertelt Riethorst. “Dat zie je overal gebeuren en dat is ook logisch.”

Bij de pakken neerzitten doen ze hier echter zeker niet. Het was zoon Patrick Riethorst, die ook als webdesigner werkt en zich de afgelopen periode stiekem in de handen wreef. Door de drukte in het bedrijf van zijn ouders, verdwenen zijn creatieve ideeën in het verleden vaak naar de achtergrond. In de door corona rustige periode kreeg hij de kans om die ideeën uit te voeren. De nieuwe webshop is geheel van zijn hand.

Mensen kunnen hier een eigen menu samenstellen, dat in warmhoudbakken thuis bezorgd wordt. Dit kan al vanaf één persoon. Een kunststukje is de door Riethorst junior gecreëerde mogelijkheid om online zelf een hapjesschaal samen te stellen. Zijn vader is er maar wat blij mee. “Er waren altijd mensen die zeiden: ‘Liever geen haring’. Of: ‘Liever geen gevulde eieren.’ Nu kunnen ze helemaal zelf kiezen.”

Prikpost en fysiotherapeut
In één van de ruimtes in Ons Huis is sinds kort ook de bloedafnamelocatie van het Slingeland Ziekenhuis te vinden. De verhuizing was noodgedwongen omdat bij zorgcentrum De Bleijke de deuren voor bezoek op slot gingen, maar het beviel zo goed dat de prikpost nu hier blijft. Deze is nu doordeweeks dagelijks geopend van 8.00 uur tot 9.30 uur. Vanaf 1 september gaan de ‘oude’ tijden weer in. Dan is de post geopend op maandag van 10.15 uur tot 11.00 uur en op woensdag, donderdag en vrijdag van 8.00 uur tot 9.00 uur.

Ook Ton van Walstijn neemt met fysiotherapiepraktijk Jentha vanaf 1 september zijn intrek in één van de zalen hier. Hij was op zoek naar een tijdelijke locatie voordat hij met zijn praktijk intrek neemt in het nieuwe gezondheidscentrum De Eik, naar verwachting begin 2021. “Dat betekent dat je al één van de zalen vier maanden lang permanent verhuurd hebt”, zegt Mart Riethorst. “Zeker in zo’n periode geeft dat wel een soort van rust.”

De zaak gaat hier in de zomermaanden normaalgesproken vier weken dicht, maar blijft nu de gehele zomer open. “We hebben al een soort van gedwongen vakantie gehad”, vertelt Patrick Riethorst. “We zijn net goed en wel weer opgestart en nu gaan we lekker door. We merken dat de mensen graag wat willen bestellen en wij vinden het heerlijk om na al die maanden eindelijk weer echt aan de slag te kunnen.”


www.onshuishengelogld.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden