PKV vulde de open-tuindagen aan met kuikens, serama’s, konijnen, cavia’s en met allerlei boeken en posters over kleindieren. Foto: PR
PKV vulde de open-tuindagen aan met kuikens, serama’s, konijnen, cavia’s en met allerlei boeken en posters over kleindieren. Foto: PR

Kleindieren in de open tuin

Niet-alledaagse combinatie open dagen blijkt groot succes

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Het was een onverwachte en niet-alledaagse combinatie. Maar de open-tuindagen samen met de ‘open dagen’ van de dit jaar honderd jaar bestaande Pluimvee- en Konijnen Vereniging Vorden en Omstreken werden een groot succes.

Onder de deelnemers aan de open-tuindagen waren ook twee leden van de PKV. Een daar van is de familie Vlogman in Vorden, die wel vaker meedoet aan open-tuindagen. “Na overleg vonden ze het een geweldig idee om als PKV mee te doen”, zegt voorzitter Gerrit Lenselink. De reden voor deze open dagen is om kleindierenliefhebbers de gelegenheid te geven om kennis over te dragen en informatie te geven over deze hobby.
De open-tuindagen vonden zaterdag 4 juli en afgelopen zaterdag plaats bij de families Vlogman aan Het Eelmerink in Vorden en Wagenvoort aan de Molendijk in Eefde. De kleindierendag in combinatie met de open tuin was bij de families Lenselink aan de Zutphenseweg en Pardijs aan de Mosselseweg in Vorden.
Naast het eigen dierenverblijf van de familie Lenselink met konijnen, hoenders en vogels was er in de garage een stand ingericht met kuikens, serama’s, konijnen, cavia’s en algemene informatie over de P.KV, ondersteund met allerlei boeken en posters over kleindieren. Bij de familie Pardijs was het eigen dierenverblijf met hoenders en duiven te zien en was ook informatie over de PKV te verkrijgen.
Voor de open dagen was een speciale fietsroute uitgezet door de prachtige natuur, van Vorden via Almen naar Eefde. De bezoekers kwamen uit de gehele gemeente Bronckhorst en omliggende plaatsen. De weersomstandigheden waren zaterdag 4 juli ongunstig voor de open dag. Het was de hele dag namelijk regenachtig en vrij koud. Dus geen fietsweer. Ondanks deze ongunstige omstandigheden kwamen toch nog ruim dertig bezoekers op deze open dag af. Maar afgelopen zaterdag waren de weersomstandigheden perfect. Meer dan zestig bezoekers kwamen een kijkje nemen op de vier locaties. De meeste bezoekers kwamen per fiets van wie velen de uitgezette route had gevolgd.

Complimenten
PKV kreeg na afloop alleen maar positieve reacties van de bezoekers over de combinatie van de open dagen. “Complimenten voor de uitleg over de dieren, de rassen, verzorging, omgang en huisvesting. Op deze manier zijn wij op een verrassende wijze in contact gekomen met de PKV” was een van de reacties.
De slotconclusie van voorzitter Gerrit Lenselink van PKV was dat de open dagen geslaagd waren geweest. “De vraag naar hoenders is enorm. Veel bezoekers hebben we kunnen helpen aan adresgegevens van fokkers, veelal leden van PKV. maar ook van onze zustervereniging Peklo in Lochem. Het was een geweldige promotie voor het houden van kleindieren en zeker voor Pluimvee- en Konijnenvereniging Vorden en Omstreken. Dank aan de medewerkers aan deze open dagen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden