<p>Sandra Vanreys. Foto: Ronny Elschot</p>

Sandra Vanreys. Foto: Ronny Elschot

Plat Gespöld met drie genomineerden voor De Gelderse Kleiroze

ACHTERHOEK – Streektaalfestival Plat Gespöld staat gepland op zaterdag 8 november en vindt plaats in het theater van het DRU Industriepark in Ulft, althans, als de maatregelen omtrent COVID-19 geen roet in het eten gooien. Dat gebeurde al eerder: de aanvankelijke datum stond op zondag 13 september. Tijdens het festival treedt de jeugdige Lobithse zangeres Rowan Langenhof op, daarnaast Alan Gascoigne, Stef Woestenenk, Joop Boxtart en John te Dorsthorst.

Ook dit jaar wordt, voor het zevende achtereenvolgende jaar, de belangrijkste Oost-Gelderse muziekprijs voor een haevig liedje in de streektaal uitgereikt: De Gelderse Kleiroze. Vorig jaar was Jan Wilm Tolkamp met het lied 'Memento Mori' de winnaar. Dit jaar zijn er drie genomineerden: de Aaltense Sandra Vanreys met 'Waorhen', Didammer Peter Loeters met 'Gi-j zit in mien ziel' en Udo & Denise uit Sinderen/Aalten met 'Ik heb ow schat'.

Schrijver, zanger en verteller Frans van Gorkum is de presentator. De betreffende drie streektaalliedjes zijn tussen juni 2019 en mei 2020 opgenomen, dat is een van de criteria. Ze zijn geselecteerd uit 32 nummers. De vakjury, onder leiding van muzikant en streektaaldeskundige Hans Beernink, bepaalt met het het aanwezige publiek wie de prijs krijgt. Voor Plat Gespöld, dat georganiseerd wordt door het Cultuur- en Ergoedpact Achterhoek en het Erfgoedcentrum Achterhoek & Liemers, kan niet meer gereserveerd worden. Bijschrift foto: Sandra Vanreys is een van de drie genomineerden voor De Gelderse Kleiroze. Foto: Ronny Elschot.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden