KunstZondagVorden: 13 december geannuleerd
<p>Bilderspad infokolom bij Huis Vorden. Foto: Ewoud van Arkel</p>

Bilderspad infokolom bij Huis Vorden. Foto: Ewoud van Arkel

KunstZondagVorden: 13 december geannuleerd

VORDEN - De volgende KunstZondagVorden zou op 13 december plaatsvinden (KunstZondagVorden vindt vier keer per jaar plaats, iedere tweede zondag van de derde maand) maar door de corona-maatregelen en het verbod op evenementen heeft het bestuur van de St.KunstInVorden helaas moeten besluiten KunstZondagVorden te annuleren.

Wel nodigt Will(emijn) Colenbrander, kunst- en cultuur-educator en voorzitter van de St.KunstInVorden, iedereen graag weer van harte uit om zeker in deze verwarrende en voor velen een verdrietige, eenzame periode te genieten van kunst in de openbare ruimte. Neem de tijd, sta eens wat langer stil bij een beeld en bekijk het met aandacht. Wat is er allemaal te zien? Laat de beeldtaal het verhaal vertellen. Probeer niet meteen een mening/oordeel te hebben over het beeld, maar ervaar en beleef het. Meer informatie over de beelden is te vinden op de website van de gemeente Bronckhorst Kunstwacht Bronckhorst.

Graag brengt de St.KunstInVorden ook het Bilderspad, geopend in juli 2019 toen ook het boek Zomers in Vorden verscheen, onder de aandacht. Deze wandeling voert langs plekken waar de 19de eeuwse romantische landschapschilder Johannes Warnardus Bilders zijn studies maakte. De destijds bekende kunstenaar bracht van 1868 tot 1879 de zomers door in Vorden. Hij maakte er volgens kenners zijn beste werk.
Vordens beeldend kunstenaar Floris Brasser werd door de Bilders werkgroep gevraagd een aantal info-objecten te ontwerpen en te maken. Deze houten objecten staan nu op markante plekken langs de route waar met behulp van QR-codes wordt verwezen naar de originele schilderijen en tekeningen die Bilders maakte op die plek of in de buurt ervan. De wandeling is bewegwijzerd, heeft een lengte van 16 kilometer en loopt van kasteel Vorden naar kasteel Hackfort.

De wandelaar kan zich laten meenemen in de werelden van kunst uit verleden en heden, want zo stelt ook de stichting, kunst is essentieel voor zowel de ontwikkeling van het individu als voor de samenleving als geheel, dat blijkt wel weer in deze bizarre coronatijd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden