<p>De werkgroep Vitale kernen Steenderen krijgt zijn zin; een deel van de J.F. Oltmansstraat gaat dit jaar op de schop. Foto:</p>

De werkgroep Vitale kernen Steenderen krijgt zijn zin; een deel van de J.F. Oltmansstraat gaat dit jaar op de schop. Foto:

1,2 miljoen voor plannen in Steenderen

BRONCKHORST - De gemeenteraad stemde donderdagavond in met het beschikbaar stellen van ruim een half miljoen voor de reconstructiewerkzaamheden in de Bloemenbuurt in Zelhem. Daarnaast werd ingestemd met 1,2 miljoen voor revitaliseringsplannen in Steenderen. Voor wat betreft de ongeveer 800.000 euro die nodig zijn om naast de ingediende plannen voor de J.F. Oltmansstraat, ook het marktplein en de Burgemeester Smitstraat onder handen te nemen, is de grondhouding in de gemeenteraad positief.

Een akkoord werd er nog niet voor gegeven daar een deel van de fracties vond dat er geen geld kan worden toegezegd zolang de plannen nog niet volledig duidelijk zijn. “Dan zouden we ingaan tegen onze eigen kaders die we als raad hebben afgesproken”, vond Joke Meulenveld van de VVD dat eerst een afgerond plan moet worden ingediend alvorens nog eens acht ton aan Steenderen kan worden toegezegd. Jan Engels (D66) was het daarmee niet eens: “Steenderen wacht al zolang. Ik heb vertrouwen in de mensen die er mee bezig zijn, dat het goed komt.”
Het CDA diende een amendement in om toch al in te stemmen met het volledige bedrag om Steenderen in de gelegenheid te stellen toch alle plannen (eindelijk) te kunnen verwezenlijken. D66 en PvdA ondertekenden dat voorstel ook. Dan kan er voor de zomer mee worden begonnen en kan alles in een keer worden opgepakt, zo vonden de partijen. Daarvoor was geen meerderheid te vinden. Wel waren alle partijen het erover eens dat Steenderen nu echt aan de beurt is voor een grondige opknapbeurt en dat zo gauw de plannen voor het marktplein en de Burgmeester Smitstraat zijn afgerond en ingediend, daar het resterende bedrag vlot voor moet worden beschikbaar gesteld.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden