<p>Lennart Schoppers en &nbsp;Yoshi Berends van Circus Lorelly. Foto: PR</p>

Lennart Schoppers en  Yoshi Berends van Circus Lorelly. Foto: PR

Circus Lorelly verwent hooggeëerd publiek online

VORDEN - Corona maakt nog altijd het organiseren van evenementen onmogelijk. Ook het circus lijdt daar flink onder. Toch ziet het Vordense circus Lorelly een lichtpuntje: als het niet in de tent mag, waarom dan niet online.

De ondernemers Yoshi Berends en Lennart Schoppers van Lorelly waren afgelopen jaar even uit het veld geslagen toen ze in oktober noodgedwongen de voorstellingen in oktober in Vorden moesten annuleren. Er waren leuke acts gecontracteerd, een grotere circustent was gehuurd om meer afstand te kunnen houden en alle voorzorgsmaatregelen waren netjes beschreven in een draaiboek. Maar vlak voor de geplande voorstellingen besloot het kabinet de stekker uit alle evenementen te trekken, groot en klein. Ook Coop supermarkt van der Voort uit Vorden moest vele mensen teleurstellen die druk aan het sparen waren voor gratis entreekaarten.
Maar na het verwerken van die teleurstelling bedachten de ondernemers dat er toch wel een mogelijkheid moest zijn om iedereen te laten genieten van een echte circusvoorstelling. Tegenwoordig gaat alles online vanuit huis. Dus waarom dan niet de circusvoorstelling, dachten Yoshi en Lennart. Voor de locatie dachten ze aan café ’t Olde Kriet in Wichmond dat ook al een hele tijd ongebruikt staat. De uitbaters, Rianne Neerlaar en Geert Harmsen vonden het een eer als Circus Lorelly bij hen in het café zijn decor zou opbouwen om daar met de camera een voorstelling op te nemen.
Dat zorgde voor een boel gesleep met rekwisieten, maar Yoshi en Lennart kregen het voor elkaar. En er is weer genoeg te zien en te beleven. Natuurlijk treden Yoshi en clown Frasco weer op met komische capriolen. Ook de bekende balanceer-act met hoge stapels glazen ontbreekt niet. Nieuw is een act met een heuse circuskat genaamd Loki. Mister Valentino heeft hem getraind en dit nummer beleeft zijn première bij de online voorstelling.

Wereldcircusdag
Op zaterdag 17 april is het Wereldcircusdag. Deze dag is uitgeroepen door prinses Stéphanie van Monaco om de circuscultuur in ere te houden. Om dit te vieren zal op deze dag om 10 uur de video van de opgenomen circusvoorstelling voor het eerst te zien zijn op het YouTube-kanaal van Circus Lorelly. Uiteraard blijft de voorstelling er daarna gewoon opstaan. De opname is te vinden door op YouToube te zoeken naar Circus Lorelly. Beide circusmannen hopen op veel kijkers.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden