<p>Winnaars zijn Team Groen, zij zijn De Street Captains van De Dorpsschool. Touzani feliciteert hen in de camera met het winnen van de grote beker. Foto: Alice Rouwhorst</p>

Winnaars zijn Team Groen, zij zijn De Street Captains van De Dorpsschool. Touzani feliciteert hen in de camera met het winnen van de grote beker. Foto: Alice Rouwhorst

Freestyle voetbalkoning Touzani op bezoek bij De Dorpsschool

Opnamen promotiefilm van Doekoe-scholenactie van Coop

Door Alice Rouwhorst

VORDEN - Het geduld van de kinderen werd even op de proef gesteld, want het geplande bezoek werd een paar dagen verschoven. Maar maandag 12 april was het zover, toen liep hij toch echt in levenden lijve rond op het schoolplein van De Dorpsschool. Soufiane Touzani, de Rotterdamse straatvoetballer en voetbalvlogger/televisiemaker met een grote schare volgers op social media.

Reden van het bezoek aan de basisschool van deze onder met name de jeugd bekende Nederlander, was de opname van een promotiefilm voor supermarktketen Coop voor hun tweejaarlijkse scholenactie Doekoe. Hierbij kunnen aangemelde scholen, dat zijn er dit jaar 975, sparen voor sport- en spelmaterialen voor op het schoolplein, de gymles of de sportdag.
Klanten van de supermarkt krijgen bij aankoop van geselecteerde actieproducten twee Doekoe-munten. Deze kunnen ze in de winkel doneren aan één van de deelnemende scholen in de buurt. Hoe meer munten een school binnen pingelt, hoe hoger het bedrag dat de school ontvangt.
De Doekoe-actie in samenwerking met Arla Foods en Unilever gaat vanaf 19 april van start en loopt tot en met 23 mei. Vanaf de startdatum zal de promotiefilm te zien zijn op YouTube en andere mediakanalen. Na afloop van de spaaractie kunnen de scholen met het gespaarde bedrag sport- en spelmaterialen bestellen bij Nijha via de Coop Doekoe-webshop. Van het geld dat overblijft ondersteunt de supermarktketen elk jaar een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp.

Vlogger en televisiemaker
Soufiane Touzani is geboren in Rotterdam. Als kind voetbalde hij veel op straat. Hij werd gescout door Feyenoord maar scoliose, een ernstige vergroeiing van de wervelkolom, zette een streep door zijn carrière als profvoetballer. Maar ook nu zijn rug is vastgezet kan hij nog steeds een bal hooghouden. En hoe! Een filmpje op YouTube van zijn skills werd een hit en daarmee was zijn kostje gekocht. Hij nam video’s op met tal van bekende voetballers die hij interviewde en hij voetbalde met ze bij grote clubs in zowel binnen- als buitenland. Onder andere zijn video waarin hij op bezoek gaat bij Cristiano Ronaldo is een hit op YouTube. Voor de televisie werkte hij onder andere voor Zappsport.

Fanatiek en sportief spel
Coop wil dichtbij haar klanten staan en de Doekoe-actie is daar een voorbeeld van. De supermarkt promoot een gezonde levensstijl en daar hoort bewegen bij. Ook d sympathieke Touzani zet zich in voor meer bewegen bij kinderen en (buiten)sporten, zoals voetballen op straat. Eén en één is twee. De twee partijen vonden elkaar in deze missie. Het dorp Vorden, met een mooie nieuwe Coop supermarkt gerund door John en Monique van der Voort, en De Dorpsschool in het bijzonder, met een prachtig voetbalveldje op het schoolplein werden aangewezen als opnamelocatie.
Net zoals in zijn YouTube-serie ‘Street Captains’ speelden tien kinderen (gekozen uit groep zeven en acht) een voetbalwedstrijd tegen elkaar, die nauwkeurig door twee cameramensen werd vastgelegd. In groene en zwarte shirts van de kledinglijn van de BN’er speelden ze een fanatiek spel, waarvan de balvirtuoos Touzani op een luchtige en grappige manier verslag deed. “Wacht”, zei hij halverwege de wedstrijd toen de bal over de streep was gegaan, “even een applaus van jullie toeschouwende overige groep zeven en achters voor het sportieve spel van jullie klasgenoten. Er is nog geen één overtreding geweest!” Er klonk applaus en gejuich en al gauw ging de match weer door. “Deze wedstrijd is spannender dan alle Eredivisiewedstrijden bij elkaar! Echt, niet gelogen!” En bij het bijna scoren van Lieke ‘Martens’ van team zwart zei hij: “Ze kan ook niet alles, hè? Bijna alles.”

Coop Doekoe Street Captains
Uiteindelijk, na veel schoten op de paal of de lat over en weer, won team groen. De vijf teamleden kregen allemaal een kleurrijke glitter aanvoerdersband van Touzani en een heuse grote beker voor in de bekerkast op school met de tekst ‘COOP Doekoe Streetcaptains 2021’. De aan elkaar gewaagde teams analyseerden samen met Touzani de spannende wedstrijd. Eén van de spelers gaf een compliment aan hun meester Jasper, want: “Hij heeft eerlijke teams gemaakt”.
Daarna was het tijd voor foto’s en handtekeningen. De in het Coop-oranje geklede Touzani gaf de blije kinderen ruimschoots de gelegenheid en had het duidelijk zelf ook naar zijn zin. Op handen en kladblokblaadjes verzamelden de leerlingen van De Dorpsschool van hun idool een krabbel. Grote fan Thijs Oldenhave had zich beter voorbereid. Hij had zijn sportshirt meegenomen en kreeg daar de handtekening van Touzani op. “Ik heb de hele nacht niet geslapen. Vond het zó spannend dat hij hier kwam en vond het te gek dat ik mocht voetballen in het groene team. Echt top. Een dag om nooit te vergeten!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden