<p>De gidsen van IVN nemen de kinderen tijdens de Slootjesdag mee in de bijzondere onderwaterwereld van een sloot. Foto: PR</p>

De gidsen van IVN nemen de kinderen tijdens de Slootjesdag mee in de bijzondere onderwaterwereld van een sloot. Foto: PR

IVN Slootjesdag in Vorden

VORDEN - Waterschorpioenen, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal in de sloot? Natuurorganisatie IVN organiseert jaarlijks in het hele land zogenaamde slootjesdagen. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen dan samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot is. Er staan IVN natuurgidsen klaar, onder andere met schepnetjes en loepen. Ditmaal vindt het plaats op 12 juni bij de Veengoot in Vorden.

De gidsen nemen de kinderen deze dag mee in de bijzondere onderwaterwereld van de sloot. Zij helpen om waterdiertjes te vinden en samen uit te zoeken hoe ze heten. Aan de soorten en hoeveelheid beestjes kan je ook zien hoe schoon of juist hoe vuil het water in de Veengoot is.

Op zaterdag 12 juni is het de hele dag mogelijk om slootje te scheppen. Het gebeurt in de Veengoot. Iedereen kan er zonder afspraak terecht tussen 10.30 tot 12.30 en van 13.00 tot 15.00 uur. Het precieze adres is Jachtlust in Vorden. Kom met de fiets, want parkeren moet iets verder weg in de Nieuwstad.

De Slootjesdag in Vorden is gratis. Het is handig om in ieder geval de website van de IVN afdeling Noord-Midden Achterhoek te bekijken voor het laatste coronanieuws rond de slootjesdag.


ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden