Henny Ferwerda toont een van haar werken. Foto: Hans Ferwerda

Henny Ferwerda toont een van haar werken. Foto: Hans Ferwerda

Expositie van Henny Ferwerda in de Theetuin van Veldwijk

Cultuur

Kunst4daagse Bronkhorst 2024

VORDEN - De Vordense schilderes Henny Ferwerda exposeert tijdens de Kunst4daagse Bronckhorst in de Theetuin van Veldwijk (Turquoise route nummer 2). Met een expositieruimte op de deel van de boerderij / voormalige zaagschuur Den Bramel verbreedt de Theetuin het concept onder het motto ‘Meer genieten op ’t erf’.

Henny Ferwerda, geboren in Zutphen en na jaren weer terug in haar geboortestreek, laat zich bij het schilderen leiden door fantasie, gevoel, kleuren en intuïtie. Met aandacht voor kleuren, lichtval, contrasten en verhoudingen ontstaan bij het schilderen steeds weer abstracte of gestileerde vormen: bomen, een verlaten landschap, de zee, de kust of het waddengebied. Ze werkt met kwast en paletmes in acryl op doek. “Ik ben veel bezig met de zee, het wad en met imaginaire landschappen. Rustige kleuren, maar ook indrukwekkend donkere luchten en wolken met een lage horizon”, aldus autodidact Ferwerda.

Tijdens de Kunst4daagse Bronckhorst van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei is de theetuin aan de Almenseweg 57 te Vorden (tegenover de parkeerplaats van ‘t Enzerinck) en expositie van Henny Ferwerda geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


theetuinveldwijk.nl

hennyferwerda.exto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant