Burgemeester Marja van der Tas en Jaap Duijvestein openen tentoonstelling August Klawer. Foto: PR
Burgemeester Marja van der Tas en Jaap Duijvestein openen tentoonstelling August Klawer. Foto: PR

Torenbezichtiging zaterdag 27 april

Cultuur

KRANENBURG/VORDEN - Na de opening op zondag 24 maart door de burgemeester van Bronckhorst mevrouw Marja van der Tas en de heer Jaap Duijvestein, nazaat van August Klawer, mag de thematentoonstelling zich verheugen op veel belangstelling. Zaterdag 27 april is een torenbezichtiging mogelijk bij het Heiligenbeeldenmuseum aan de Ruurloseweg 101 in Kranenburg/Vorden.

De tentoonstelling besteedt aandacht aan beeldhouwer en tekenaar August Klawer. Liefst 180 door hem vervaardigde objecten zijn door de familie bijeen gebracht en worden hier tentoongesteld. Daarmee is het de eerste keer, dat een groot publiek met zijn werken kennis kan maken. Als aanvulling op deze expositie komt het museum zelf met beelden en religieuze voorwerpen, die niet eerder een plek in een tentoonstelling hadden.

Iedere laatste zaterdag van de maand, zo ook zaterdag 27 april, is er een torenbezichtiging, dan zijn de orgelzolder, de klokkenzolder en gewelven van de kerk te bezichtigen. De tentoonstelling is tot en met 31 oktober iedere dag, behalve maandag, van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Entree 7,50 euro, kinderen tot en met twaalf jaar en bezitters van museumkaart gratis toegang.


www.heiligenbeelden museum.nl

Werk van Autust Klawer. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant