Robin Oonk, Ans Zegveld, Samantha Kornegoor en Erwin Sportel. Foto: Miranda Toebes

Robin Oonk, Ans Zegveld, Samantha Kornegoor en Erwin Sportel. Foto: Miranda Toebes

Harmonie Vorden huldigt jubilarissen tijdens Algemene ledenvergadering

Muziek

VORDEN - Waar normaal gesproken de Algemene ledenvergadering van Harmonie Vorden gepland stond in maart werd deze dit jaar in april georganiseerd. Op donderdag 21 april werd als vanouds de ALV fysiek georganiseerd in het Kulturhus.

Tijdens de vergadering werd er teruggeblikt naar 2021. Het jaarverslag toonde, ondanks de coronamaatregelen, toch nog heel wat activiteiten waaruit opgemaakt kan worden dat Harmonie Vorden zich als een veerkrachtige vereniging heeft laten zien. 2021 was een jaar met pieken en dalen. Dalen vanwege de stilgelegde repetities en pieken vanwege de start van de nieuwe dirigent Willem Kossink en diverse leuke (online-)activiteiten. Een piek omdat de slaatjesacties in 2021 wel georganiseerd kon worden, een dal omdat de oliebollenactie daarentegen niet doorgaan.

Maar naast terugkijken wordt er vooral vooruitgekeken! Benieuwd welke concerten er op de planning staan? Kijk dan vooral eens op de website van de harmonie.

Dit jaar werden de jubilarissen uit 2021 en 2022 gehuldigd. Jubilarissen Jeanine Heijenk en Christiaan Wichers waren verhinderd en worden op een later moment gehuldigd. Tijdens de jaarvergadering werden drie leden door voorzitter Erwin Sportel gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap van KNMO en Harmonie Vorden.

Robin Oonk
Allereerst werd Robin Oonk gehuldigd voor het 12,5-jarige lidmaatschap. Robin komt uit een zeer muzikale familie. Vader Jeroen en moeder Agnes hebben het stokje doorgegeven aan zoon Robin, want op jonge leeftijd was hij al regelmatig te zien met trommelstokken. Tegenwoordig versterkt Robin de slagwerksectie waar hij op diverse slagwerkinstrumenten ingezet kan worden.

Samantha Kornegoor
Voor het 25-jarige lidmaatschap werd Samantha Kornegoor gehuldigd. Samantha speelt op dit moment eerste klarinet bij Harmonie Vorden. Op haar negende is Samantha bij Sursum Corda begonnen en is in de loop van de jaren doorgestroomd naar de eerste klarinet waar ze een vast en vertrouwd gezicht is geworden. Het verenigingsleven is er bij Samantha met de paplepel ingegoten, ze is dan ook altijd een trouw gezicht bij alle acties en activiteiten van de vereniging.

Ans Zegveld
Eveneens gehuldigd voor het 25-jarige lidmaatschap is Ans Zegveld. Zij is 14 jaar lid van Harmonie Vorden en Concordia. Ans vertegenwoordigt de slagwerksectie en bespeelt de pauken. De overige jaren heeft Ans, samen met haar man Wessel gemusiceerd bij de Shell Harmonie. Naast het musiceren is Ans ook actief binnen de vereniging met naald en draad. Vakkundig heeft Ans al vele uniforme kleden in haar handen gehad, hersteld en aangepast. Samen met haar man Wessel is ze een trouw lid die altijd present is bij de acties die de vereniging kent.

Voorzitter Erwin Sportel eindigde de huldiging met het bedanken van de muzikanten voor hun inzet en trouwe lidmaatschap met de bijbehorende speldjes en bos bloemen.

Bestuurswissel
Tenslotte was er dit jaar ook nog een wisseling in het bestuur. Agnes Kieskamp was aftredend en Gertjan Uiterweerd heeft haar plaats ingenomen, hij zal zich gaan richten op algemene zaken. Ook voorzitter Erwin Sportel en secretaris Lian Nijenhuis zijn voor een nieuwe termijn herkozen.

Zoals men kan lezen is muziek voor zowel jong als oud en is Harmonie Vorden een actieve en organiserende vereniging. Mocht het kriebelen om ook een instrument te gaan spelen, neem dan gerust contact op met de Harmonie Vorden! Of wil je gewoon eens komen kijken? Harmonie Vorden repeteert op elke donderdagavond in het Kulturhus in Vorden.


www.harmonievorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant