Solisten Marieke Visser, Cleo Vlogman en Timmy van Lingen met dirigent Joop Boerstoel (l). Foto's: Jan Hendriksen
Solisten Marieke Visser, Cleo Vlogman en Timmy van Lingen met dirigent Joop Boerstoel (l). Foto's: Jan Hendriksen

Na-CORO-na Crisis Meezingfeest

Muziek

VORDEN – Een zonovergoten centrum van Vorden stond zondagmiddag en – avond volledig in het teken van het ‘Na-CORO-na Crisis Meezingfeest’. Een laagdrempelig ongedwongen en zonder opsmuk gratis toegankelijk meezingconcert voor jong en oud, waarbij volop ruimte werd geboden voor emotie met een lach en een traan. Met grote dank aan de Vordense initiatiefnemers Wim Polman en Joop en Symone Boerstoel van Stichting Musica Contea. Het werd een onvergetelijk muzikaal festijn rondom het podium dat op de Dorpsstraat nabij de Dorpskerk was gesitueerd. Het publiek genoot enthousiast van een kwalitatief hoogstaand concert op deze zomerse lentezondag en zweepten de Bronckhorst Wind Symphonyorkest, solisten en de band Duo Double XXL op om alles te geven wat ze in huis hadden.

Door Jan Hendriksen

“De organisatie van het Na-CORO-na Crisis Meezingfeest’ had veel voorbereiding gekost en markeerde een afgesloten periode”, zo verklaarde Wim Polman. Voor hem was het zijn allerlaatste organisatorisch ‘kunststukje’ uit een lange reeks van evenementen in Vorden. Zowel het middag- als avondconcert werd verzorgd door de Bronckhorst Wind Symphony, een bijna vijftig leden tellend orkest onder leiding van Joop Boerstoel en door de band Duo Double XXL uit Keijenborg. Diverse leden van muziekverenigingen uit Bronckhorst vormden een deel van de Bronckhorst Wind Symphony. Als solisten verleenden mezzo sopraan Ellen Pieterse uit Eefde en de vocalisten Marieke Visser uit Enschede, maar geboren en opgegroeid in Steenderen, en Cleo Vlogman en Timmy van Lingen uit Vorden hun medewerking. Enkele instrumentale solo’s werden gespeeld door violiste Symone Boerstoel en de presentatie was in handen van Clementine Wolters. En hoe toepasselijk: het middagconcert werd door de Bronckhorst Wind Symphony geopend met het aloude Vordens Volkslied met als beginregels: ‘Er ligt een vriend’lijk dorpje in Gelderland. Men heeft er acht kastelen, als ‘t waar om heen geplant’. Middels een QR-code op een flyer kon men de teksten van de gespeelde nummers downloaden en zo letterlijk meezingen. Aansluitend openden de solisten het middagprogramma met het toepasselijke nummer ‘Happy Days Are Here Again’ verwijzend na de twee jaar durende corona pandemie. Swingend was de Abba medley en herkenbaar voor menigeen de Harry Bannink Medley met nummers als ‘Deze vuist op deze vuist’, ‘Op een mooie Pinksterdag’, ‘De Kat van Ome Willem’ en ‘M’n Opa’. Muisstil was het publiek bij het nummer ‘The Rose’ dat prachtig door Timmy van Lingen werd vertolkt en op persoonlijk verzoek van Wim Polman aan het programma was toegevoegd. 

Avondsessie
De avondsessie ging van start met ‘Viva Belconto’ gevolgd door ‘Santa Luca’ met verder onder meer de Nederlandstalige nummers ‘Door de wind’ en ‘De Clown’ en met een serie herkenbare Duitse schlagers zoals ‘Marmor, Stien und Eisen bricht’, ‘Ich bin wie du’ en ‘Ein festival der Liebe’. Zowel na het middag- als avondconcert van de Bronckhorst Wind Symphony was het podium voor de band Duo Double XXL ingeruimd met onder meer Timmy van Lingen en Clementine Wolters in hun midden. Als finale trad zondagavond het orkest samen met de band op met de nummers ‘Do-Re-Mi’ uit de The Sound of Music, ‘Intermezzo’, het instrumentale ‘Highland Cathedral’, ‘Wishing you somehow here again’ met als slotnummer ‘May way’.

‘Willem bedankt’
Na afloop van de finale werd aandacht besteed aan het feit dat dit concert de laatste grote klus was van Wim Polman als organisator van activiteiten voor de Vordense gemeenschap en hoe hij steeds weer nieuwe impulsen gaf voor Vorden waarna het publiek luidkeels ‘Willem bedankt’ begon te zingen. Zowel Joop als Symone Boerstoel als de orkestleden als solisten waren na afloop uitermate tevreden over het verloop van het ‘Na-CORO-na Crisis Meezingfeest’. “Prachtig toch dat dit wordt gerealiseerd. Ik heb genoten”, zo verklaarde Marieke Visser. En het moet gezegd worden. Daar was geen woord van gelogen. Kortom, in alle opzichten een memorabele muziekdag.

Het concert trok veel publiek. Foto: Jan Hendriksen
De Bronckhorst Wind Symphony. Foto: Jan Hendriksen
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord