Monique van der Ven, Fraudau van der Woude en Jannie Reijenga, piano, zang en klarinet. Foto: PR
Monique van der Ven, Fraudau van der Woude en Jannie Reijenga, piano, zang en klarinet. Foto: PR

Muziek over liefde en een verliefde herder

Muziek

VORDEN - Op zaterdagavond 2 juli wordt in de Dorpskerk Vorden een zomeravondconcert gehouden. Monique van der Ven, Fraudau van der Woude en Jannie Reijenga, piano, zang en klarinet treden op van 22.00 tot 23.15 uur.

Zij beginnen hun concert met de vijf mooiste liederen over de liefde van Gabriel Fauré, waaronder het wonderschone Après un Rêve. De wals in E-klein van Frédéric Chopin die volgt klinkt als een dansend liefdespaar. De Fantasie Stücke van Schumann voor klarinet en piano brengen de luisteraar en de musici van ‘zart und mit Ausdruck’ via ‘lebhaft und leicht’ bij ‘Rasch und mit Feuer’.

In het tweede deel van het programma gaan de musici naar het impressionisme, de tijd van het kleine gebaar en de humor. En de tijd van de fantasie, de sprookjes en andere werelden. In Le petit âne blanc horen we een wit ezeltje met een heel goed humeur en een oprecht ‘iaaa!’. In ‘Cinq Mélodies populaires Grecques’ van Maurice Ravel rinkelt een wekker, betoveren beeldschone linzenpluksters en haalt een man alles uit de kast om háár tot trouwen te spoeden - met hém!

In het derde en laatste deel van het programma klinkt Der Hirt auf dem Felsen van Franz Schubert. Dit aanstekelijke lied voor sopraan, klarinet en piano verhaalt over een herder die hoog in de bergen woont. Hij en zijn echo bezingen zijn geliefde beneden in het dal. Nu moet hij haar missen, maar als het lente wordt...

Fardau van der Woude studeerde zang in Groningen bij Jan van Zelm en Marion van den Akker. Masterclasses volgde zij bij onder andere Emma Kirkby, Claron Mcfadden en Miranda van Kralingen. Haar huidige coach is Riekje Bakker. 

Jannie Reijenga studeerde aan het conservatorium van Leeuwarden. Ze soleerde in onder andere de klarinetconcerten van Rimsky Korsakov, Jurriaan Andriessen en Wolfgang Amadeus Mozart. Ze speelde in het Frysk BlazersEnsemble, het NNHO en Orkest Fryslân. 

Monique van de Ven studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Herman Uhlhorn en Eli Goren. Ze soleerde met pianoconcerten van F. Glorieux en W.A. Mozart en speelde in een muziektheaterproductie voor kinderen. Ze was als musicus werkzaam in Sierra Leone en ontwikkelde een dementievriendelijke concertserie en TV-programma, het ‘Uurtje Klassiek’.

Reserveren kan via info@vriendenvandedorpskerkvorden.nl en er zijn ook kaarten te koop voor aanvang in de kerk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord