Gitarist Marcel Verheugd vormt met percussionist Arie den Boer en contrabassist Jurre Hogervorst een nieuw trio. Foto: PR

Gitarist Marcel Verheugd vormt met percussionist Arie den Boer en contrabassist Jurre Hogervorst een nieuw trio. Foto: PR

Nachttrein naar Lissabon met Marcel Verheugd

Muziek

VORDEN/LINDE - Zondagmiddag 29 januari wordt in Theater Onder de Molen het concert ‘Nachttrein naar Lissabon’ gegeven. Gitarist Marcel Verheugd vormt met percussionist Arie den Boer en contrabassist Jurre Hogervorst een nieuw trio. Aanvang 15.00 uur.

De titel van deze voorstelling is bekend van het gelijknamige boek geschreven door Pascal Mercier en daarna prachtig verfilmd. Deze titel, die de muzikanten van de schrijver mogen gebruiken, inspireerde tot dit programma. Reserveren via de website van het theater.
De ‘Nachttrein naar Lissabon’ is een reis naar binnen, naar die plekken die naar het ‘licht’ willen. Lissabon staat voor de plek waar ware vreugde, onder de zon, het donker overstijgt. Marcel Verheugd heeft het mogen leven, beschrijven en nu bezingen, met gedroomde muzikanten.
Stap in deze Nachttrein om het echt aan te gaan. Nieuwe ‘muziek’ werelden te ontdekken. Het is puur, echt, nieuw en vertrouwd, uitdagend, speels en vooral schoonheid in pijn en liefde, donker en licht.

Marcel Verheugd is gitarist, zanger, componist. Hij studeerde aan het conservatorium Den Haag en is van het ‘grootse’ Joop van de Ende spektakel juist de richting van de subtielere sensitiviteit op bewogen. Het project Nachttrein naar Lissabon is een krachtig vervolg op zijn succesvolle trio Flor d’Luna, geïnspireerd op de Portugese Fado.
Arie den Boer, percussie, studeerde slagwerk klassiek en lichte muziek aan het Conservatorium van Rotterdam. Zijn professionele carrière begon bij de André van Duin Revue en voert hem al ruim dertig jaar over de gehele wereld met een veelvoud aan artiesten.
Jurre Hogervorst, akoestisch bas, studeerde in Hilversum aan het conservatorium Lichte muziek. Hij speelde onder andere bij Stef Bos, Fay Lovsky, Ellen ten Damme, Stevie Ann, Balkanopolis en Oleta Adams.


www.theateronderdemolen.nl

www.marcelverheugd.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord