Open tuindagen op het Eelmerink 2a in Vorden. Foto: PR

Open tuindagen op het Eelmerink 2a in Vorden. Foto: PR

Open tuin in Vorden

Natuur

VORDEN - Henny en Gerrit Vlogman houden een aantal open tuindagen op het Eelmerink 2a in Vorden, om bezoekers mee te laten genieten van hun tuin. 

Uitgangspunt van de voortuin is een viertal zichtlijnen. Grindpaden scheiden de tuinvakken en rondom is een beukenheg geplaatst. Veel soorten vaste planten en verder zijn er mooie bomen onder andere een liriodendron, een rode beuk (in het weitje), een kweepeer en een mispel, een dubbeltjesboom, sneeuwklokjesboom, een honderdjarige juttepeer en twee prachtige kastanjebomen. Voor de, in 2016 gerealiseerde, overkapping is een liguster haag aangelegd. Aan de andere kant van het huis is een grasveld met een paar fruitbomen en een groentetuin. De groentetuin grenst aan de Rondweg evenals de ‘bostuin’ waar een aantal jaren geleden heesters en laagblijvende planten zijn aangeplant. Bezoekers kunnen via de bostuin een klein wandelingetje maken over het 4000 meter grootte perceel langs de onlangs aangelegde kikkerpoel.

De tuin is te bezoeken op 14 en 15 mei, 4 juni en 6 juni (2de Pinksterdag), 16 en 17 juli van 13.00 uur tot 17.00 uur. Verder op alle dinsdagmiddagen in de maanden juni en juli ook van 13.00 tot 17.00 uur. Entree vrij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord