Pinetum ’de Belten’ in Vorden. Foto: Rob Pastoor

Pinetum ’de Belten’ in Vorden. Foto: Rob Pastoor

Ontdek Pinetum ’de Belten’ met Bomenbelang

Natuur

VORDEN - Op zaterdag 23 maart organiseert Bomenbelang een unieke excursie naar Pinetum ’de Belten’ in Vorden. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om onder leiding van deskundige gids Etty Segers dit bijzondere arboretum te verkennen.

Pinetum ’de Belten’ ligt aan de rand van de gemeente, nabij landgoed de Wildenborch, verscholen op oude stuifduinen. Wat begon als een passie van Rhijnvis Feith, de vader van de huidige beheerder, groeide uit tot een indrukwekkende collectie van wel 1500 soorten coniferen. Hoewel de huidige collectie iets kleiner is, biedt het Pinetum nog steeds een prachtig scala aan bijzondere bomen. 

Tijdens de rondleiding zal Etty Segers niet alleen de ontstaansgeschiedenis en het beheer van het arboretum bespreken, maar ook ingaan op de vele verschillende coniferen en hun unieke eigenschappen. De excursie vindt plaats op zaterdag 23 maart van 10.00 tot 12.00 uur en begint bij de ingang van het Pinetum aan de Wildenborchseweg 15 te Vorden. Vanaf de parkeerplaats aan de weg is het 500 meter lopen. De excursie kost 5 euro per persoon, het bedrag is bestemd voor de rondleiding en het onderhoud van deze bijzondere, particuliere tuin. Aanmelden kan door 5 euro p.p. over te maken op NL41 INGB 0007 3463 53 ten name van Bomenbelang onder vermelding van Pinetum 23 maart.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant