De Drentse klootschietwinnaars uit Vledder en Koekange. Foto: PR
De Drentse klootschietwinnaars uit Vledder en Koekange. Foto: PR

Deldens klootschiettoernooi beleeft zijn 32ste editie

Sport

VORDEN - Het was afgelopen zondag druk op de wegen in de buurtschap Delden. Er waren tientallen ‘klootschieters’ te vinden op onder meer de Deldensebroekweg, Riethuisweg, Okhorstweg, Polweg, Nieuwenhuisweg, Deldenseweg en de Hamminkweg. De Deldense Buurtvereniging organiseert namelijk in het weekeinde wanneer de buurtvereniging haar buurtfeest organiseert al jarenlang een klootschiettoernooi. Dit jaar al voor de 32ste keer.

Het Deldense toernooi bestaat uit een marathonwedstrijd, aangevuld met een recreantentoernooi. De aloude Oost-Nederlandse balsport. trok in totaal 24 teams naar Delden. De marathonwedstrijd over 8,3 kilometer werd bij de mannen gewonnen door het team Nije uit het Drenthe Vledder. Tweede werd het team van De Wildenborch 1 uit de gelijknamige Vordense buurtschap en derde het team van Recreatiecentrum De Heksenlaak uit Barchem. Als vierde eindigde het eerste team van de Deldense Buurtvereniging. In de gemengde klasse van de marathon ging de overwinning naar het team van KV Koekange, eveneens uit Drenthe.
In de klasse van de recreanten die over een parcours van 4,5 kilometer de klootschietballen lieten rollen werd bij de mannen de wedstrijd gewonnen door het team van D’n Eversman. Tweede werd klootschietvereniging Warnsveld en derde het team Oosterhuizen uit Apeldoorn. In de gemengde/vrouwen recreantenklasse ging de overwinning naar KV Ons Streven uit het Twentse Tilligte, tweede werd Oosterhuizen en derde Team Gezelligheid.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord