Op het TT Circuit in Assen werd een herdenkingsdienst gehouden voor Victor Steeman. Foto: Damon Teerink

Op het TT Circuit in Assen werd een herdenkingsdienst gehouden voor Victor Steeman. Foto: Damon Teerink

Indrukwekkende en drukbezochte Victor Steeman#72 Tribute op TT Circuit Assen

Sport

HENGELO/ASSEN - Zondagmiddag 4 december vond op het TT Circuit Assen de Victor Steeman#72 Tribute plaats, een eerbetoon aan de 11 oktober overleden WorldSSP 300 coureur. Ruim 300 familieleden, vrienden en collega-coureurs woonden de bijeenkomst bij op het zo geliefde circuit van de veel te vroeg overleden coureur uit het Gelderse Lathum.

Door Evert Slager

Victor Steeman was zaterdag 8 oktober betrokken bij een raceongeval op Autodromo Internacional do Algarve in Portugal. Het 22-jarige wegracetalent, lid van de Hamove, overleed enkele dagen later, dinsdag 11 oktober, in het ziekenhuis van Faro aan de gevolgen van zijn bij deze crash opgelopen verwondingen. Het drama werd nog erger toen zijn geliefde moeder twee dagen later ook kwam te overlijden. Samen rusten ze in vrede. #AlwaysOurVictor

De familie Steeman besloot om de uitvaart van Victor en zijn moeder Flora in kleine, en besloten, kring te laten plaatsvinden. Maar de beste vrienden van Victor namen vervolgens in overleg met de familie het initiatief om hem uitgebreid te gaan eren, en wel op zijn geliefde TT Circuit Assen. Om hem het mooiste afscheid te geven vond zondagmiddag 4 december de Victor Steeman#72 Tribute plaats.

Ruim 300 familieleden, vrienden en collega coureurs kwamen naar het TT Circuit Assen om de Victor Steeman#72 Tribute bij te wonen. Het werd een enerverend en emotioneel samenzijn waarbij diverse sprekers stilstonden bij de carrière van de talentvolle coureur en herinneringen ophaalden tussen de vele motoren en vele door het veel te vroeg overleden wegracetalent gewonnen trofeeën, en dat terwijl er een vliegtuigje boven het TT Circuit cirkelde met een sleepje voorzien van de naam Victor Steeman. Om 18.00 uur werd de bijeenkomst afgesloten ‘with a bang’ oftewel een indrukwekkende vuurwerkshow.

Victor zijn grootste wens is reeds in vervulling gegaan, het doneren van zijn organen waarmee hij al vijf levens van jonge mensen heeft kunnen redden. Maar hij had nóg een grote wens en dat was het ondersteunen van jeugdige beginnende rijders en met name hun rijvaardigheid en hun veiligheid.

Zijn grote wens is dan ook dat al het overgebleven geld van de door zijn vrienden opgezette crowdfundingactie – deel van het geld werd besteed voor het organiseren van de zondagmiddag georganiseerde Victor Steeman#72 Tribute – zal worden besteed aan het verhogen van de veiligheid op en rond de baan. Denk bijvoorbeeld aan het mogelijk maken van een EHBO-post tijdens de evenementen of ondersteuning in rijvaardigheid door zijn beste racevrienden.

Voor dit initiatief is er een #VS72Foundation opgezet zodat Victor zijn naam zal blijven voortbestaan. Via de crowdfundingsactie is er inmiddels bijna 14.000 euro opgehaald, een opbrengst die zondagmiddag tijdens de Victor Steeman#72 Tribute door een tweetal anonieme donatie meer dan verdubbeld werd.

Donatie zijn ook de komend tijd ook nog welkom, een directe link voor een financiële bijdrage aan de VS#72Foundation.


www.gofundme.com/victor-steeman72

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord