Niels Rondeel kopt gevaarlijk op het doel van Witkampers, maar ziet zijn inzet maar net gekeerd worden door de keeper van Witkampers. Foto: Johan Bolink johanbolink.nl

Vorden 1 wint degradatiekraker en derby tegen Witkampers

Sport

VORDEN - De situatie was duidelijk met nog vijf wedstrijden te gaan, toen eind april Vorden 1 na vijf nederlagen gelukkig weer eens had gewonnen en daardoor concurrent Reutum ook meetrok in de degradatiestrijd. Vorden 1 moest met nog vijf wedstrijden te gaan als nummer 12 wegblijven van de onderste drie ploegen en dus mikken op een 9e, 10e of 11e plek die weliswaar nacompetitie voor degradatie zou opleveren, maar in ieder geval rechtstreekse degradatie zou voorkomen. Na de overwinning op Witkampers afgelopen zondag en vier weken verder, ziet de voetbalwereld van v.v. Vorden er ineens heel anders uit.

Doordat twee weken achter elkaar de directe concurrenten allemaal verloren en Vorden dus na de winst op Lemelerveld ook Witkampers wist te verslaan, is zelfs de 8e plaats bereikt en kan er met drie punten voorsprong op de nummer 9 Eilermark en een veel beter doelsaldo gesproken worden van een uitstekende uitgangspositie om zich zelfs rechtstreeks te handhaven in de 2e klasse na de laatste wedstrijd tegen de Tukkers op maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag).

Wedstrijdverslag
Direct in de eerste minuut was het afgelopen zondag al raak voor het 1e elftal van Vorden, want terwijl de kruitdampen van het vuurwerk vanaf de supporters-site van Witkampers nog aan het optrekken was, scoorde Vorden direct na de aftrap al de 0-1. Een voorzet van Luuk Smit werd terug gekopt door Gijs van der Veen en met een droge knal promoveerde Koen Oosterhuis deze aanval uit het boekje met de openingstreffer.

Na 20 minuten kwam zelfs de 0-2 op het scorebord toen Niels Rondeel zich al een tijdje in het 16-metergebied van Witkampers had opgehouden en uiteindelijk een lage voorzet binnen tikte. Met nog een kwartier te spelen in de 1e helft werd het zelfs 0-3 toen Gijs van der Veen een pass van Dion Besselink uitstekend afrondde en ondanks dat Witkampers nog iets terug deed en de tussenstand op 1-3 zette, was vriend en vijand erover eens dat Vorden 1 een uitstekende 1e helft achter de rug had.

In de tweede helft kwam in de 67e minuut het hoogtepunt van de wedstrijd, toen Sander Vissers een pass van Koen Oosterhuis op een geweldige wijze ineens op de slof nam en de bal in de linkerbovenhoek zag verdwijnen.

De wedstrijd was beslist en ondanks dat, mede door de invallers Werner Rondeel, Jurre Heij, Nick Ziggers en Daan Horstman, Vorden nog een paar keer gevaarlijk naar voren kwam, bleef de stand op 1-4 staan en kwam Vorden 1 op 31 punten te staan na 25 wedstrijden.

Komende maandag (denk eraan: 14.00 uur!) speelt Vorden thuis tegen De Tukkers en bij een punt is de thuisclub zeker van weer een jaar 2e klas. Mocht deze wedstrijden worden verloren, dan dient het onderlinge doelsaldo van 8 doelpunten dus ingehaald te worden door Eilermark.