De meiden en de begeleidsters Esther Tolkamp en Harriët van der Logt (vooraan) van de MO13-1 na het behaalde kampioenschap in en tegen Colmschate MO13. Foto: Mark Zelle
De meiden en de begeleidsters Esther Tolkamp en Harriët van der Logt (vooraan) van de MO13-1 na het behaalde kampioenschap in en tegen Colmschate MO13. Foto: Mark Zelle

Vordense jeugdteams kampioen en Vorden 1 handhaaft zich in 2e klas

Sport

VORDEN - Het was een uitstekend slotweekend van de competitie bij v.v. Vorden tijdens de pinksterdagen eind mei 2023. Op zaterdag wisten de meiden van de MO13-1 het kampioenschap in en tegen Colmschate te veroveren en op maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) won Vorden 1 met maar liefst 5-1 van de Tukkers en eindigde zodoende op de 7e plaats en weet zich door dit resultaat weer zeker van het 9e achtereenvolgende seizoen in de 2e klas.

JO11-2, MO13-1, JO15-1 en JO17-1 kampioen of promotie
Tijdens de rust van de wedstrijd Vorden 1 tegen de Tukkers 1 werden de diverse kampioenen bij de jeugd van v.v. Vorden gehuldigd en hiermee nog een keer extra in het zonnetje gezet voor hun prestaties. De JO11-2 wist dit seizoen zelfs twee keer een kampioenschap binnen te halen en de MO13-1 wist in een superspannende competitie het meest het hoofd koel te houden en won uiteindelijk met 1-3 de laatste, belangrijke en beslissende wedstrijd in en tegen Colmschate. De Vorden JO17-1 (vroeger B1 geheten) speelt in de voorjaarscompetitie in de 1e klas en aangezien de vereniging de ambitie heeft om in ieder geval de selectieteams JO19-1, JO17-1 en JO15-1 alle drie op hoofdklasseniveau te laten voetballen, was het hiervoor heel goed en belangrijk dat het kampioenschap in de 1e klasse zou worden behaald. Samen met AZC JO17-1 en Helios JO17-1 streden de spelers van Vorden JO17-1 voor het kampioenschap en doordat uiteindelijk de een na laatste wedstrijd tegen Helios werd gewonnen, eindigde Vorden JO17-1 met drie punten voorsprong op de 1e plaats. Tenslotte mochten de spelers van JO15-1 ook nog naar voren komen, omdat zij zowel op de eerste plaats zijn geëindigd in de Hoofdklasse (winterstop) en uiteindelijk ook op een gedeelde eerste plaats zijn geëindigd in de 6e divisie. Door een beter doelsaldo van Quick 1888 werden uiteindelijk de Nijmegenaren kampioen, maar door deze uitstekende prestatie is in ieder geval promotie naar de 5e divisie gerealiseerd.

Vorden 1 wint met 5-1 slotwedstrijd van het seizoen
Na twee jaar hoofdtrainerschap werd er Tweede Pinksterdag afscheid genomen van Wouter Schouten en ook Tim Vrielink begeleidde het 1e elftal na negen seizoenen voor de laatste keer tijdens een competitiewedstrijd. Na afloop was er voor beide heren, evenals de afscheidnemende grensrechter Udo Heij, een positief woordje en fraaie cadeaus. De stemming was opperbest en ook bij het ruim 300 koppige publiek was er veel positiviteit te ontwaren, aangezien het 1e elftal op deze middag met een 5-1 overwinning de 7e plaats van de 2e klas had bereikt. Vorden 1 kwam door doelpunten van Nick Ziggers, Koen Oosterhuis en Bas Kortstee op een 3-0 ruststand en in de tweede helft werd het nog 5-0 door Sander Vissers en Sam Abbink, alvorens de Tukkers de eindstand op 5-1 bepaalden.

Op de website van Johan Bolink zijn nog prachtige foto’s te zien van de kampioensteams en de laatste competitiewedstrijd van Vorden 1 met het afscheid van Wouter, Tim en Udo.

De Voetbalvereniging Vorden maakt zich met haar 610 leden op voor de laatste activiteiten van het seizoen, zoals de ‘sponsoravond’ op 31 mei, de ‘spareribs’ avond tijdens de laatste trainingsavond van het seizoen op donderdag 1 juni, het Wikee de Vikingtoernooi op 3 juni, het Cosun voetbaltoernooi op 10 juni en de diverse jeugdtoernooi in de eerste twee weken van juni. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord