Quintus B-jeugd behaalde het kampioenschap. Foto: PR Quintus

Quintus B-jeugd behaalt kampioenschap

Sport

HENGELO - Na de thuiswedstrijden van zondag 17 maart konden voor de vier handbalteams van Quintus die gespeeld hadden, punten worden bijgeschreven. Het was Quintus B dat een feestje vierde: zij werden kampioen.

De B jongens van Quintus moesten deze zondag tegen Duiven. De wedstrijd was de hele pot kei-spannend maar de jongens hebben zich niet laten kennen. Een nipte winst was het resultaat: eindstand 38-37. Na deze wedstrijd vierden de jongens hun kampioenschap goed met z’n allen.

De dames van Quintus speelden thuis tegen Pacelli. In het begin stond Quintus al sterk in de verdediging. In de aanvallen van Quintus hadden ze ook goed samenspel. Ruststand was 11-7 in het voordeel voor Quintus. In de tweede helft was weer een goede samenwerking. Door druk zetten en met het samenspel kwamen er mooie doelpunten uit. Uiteindelijk wonnen de dames van Quintus met eindstand 24-14.

Quintus HS1 ontmoette H.V.C. HS2. Quintus kwam goed uit de startblokken en wist daardoor al vroeg de voorsprong te pakken. Dit heeft Quintus gedurende de eerste helft volgehouden. Ruststand 16-12. Begin tweede helft wist Quintus weer goed te beginnen. Door goed tactisch spel en een sterke verdediging, wist het thuisteam de voorsprong te vergroten. Dit leidde uiteindelijk tot een overwinning: eindstand 28-17.

Heren 2 speelde dit weekend tegen Achilles uit Apeldoorn. Door snel spel had Quintus al snel een riante voorsprong, maar door slordige afrondingen van de heren uit Hengelo kon Achilles het gat verkleinen tot een verschil van vier punten met rust. In de tweede helft herpakte Quintus zich weer en kwam de overwinning nooit in gevaar. Eindstand 32-26.