In het midden Superbike Coureur Jorn Hamberg met links Tonny Wassink en aan de rechterzijde zoon en teameigenaar Arno Wassink. Foto: Damon Teerink

In het midden Superbike Coureur Jorn Hamberg met links Tonny Wassink en aan de rechterzijde zoon en teameigenaar Arno Wassink. Foto: Damon Teerink

Performance Racing Team Achterhoek presenteert plannen voor 2024

Sport

HENGELO - Het Performance Racing Team Achterhoek presenteerde op zaterdagavond 16 maart zijn teamvoorstelling en plannen voor het nieuwe wegraceseizoen. Dit onder het bijzijn van veel belangstellenden, waaronder sponsoren, vrienden en familie en uiteraard de coureurs voor het seizoen 2024. Het Hengelose raceteam zal in totaal vier vlotte rijders onder zijn hoede hebben.

Door Damon Teerink

Het was een gezellig avond, waarbij de motorgemeenschap na lange tijd weer bijeenkwam. Het Road Race team uit Hengelo maakte hier officieel hun rijders voor het 2024 seizoen bekend. Het team onder leiding van Arno Wassink zal voor het veertiende jaar op rij in het prestigieuze International Road Race Championship uitkomen. Dit kampioenschap rijdt hun wedstrijden alleen op stratencircuit verspreid door Europa. Waarbij de Road Races in Hengelo het spits mag afbijten.

Sterke rijders aanboort 
Jorn Hamberg zal de Superbike categorie vertegenwoordigen op een Kawasaki ZX-10R in de voor hem nieuwe categorie. Hamberg heeft in de afgelopen seizoen hoge ogen gegooid in de Supersport klasse en heeft hier tal van podia en overwinningen op zijn naam weten te schrijven maar wist helaas de titel net niet te halen. Afgelopen jaar tijdens de laatste wedstrijd in Duitse Frohburg mocht hij al even proeven van de Superbike klasse. Dit ging boven verwachting, want de coureur uit Drenthe liet een ijzersterke indruk achter. Tijdens zijn debuut wist hij voor de podiumposities te vechten en scoorde in de laatste wedstrijd een derde plaats. Hamberg liet tijdens de teampresentatie weten deze stijgende lijn voort te willen zetten en dat vechten voor de podiumposities absoluut realistisch is.

Vaste waarde Ilja Caljouw zal voor het zesde seizoen op rij met het Hengelose team in de IRRC Supersportklasse van start gaan. Dit gebeurt op een Yamaha YZF-R6 motorfiets. Ook voor hem is het doel helder; vechten voor de podiumposities. Iets wat de Yamaha-coureur al meerdere malen heeft laten zien in het verleden. Op dezelfde machine zal ook de Noord-Ier Adam McLean te zien zijn. Met de komst van Adam heeft het team een sterke rijder binnen weten te halen. Hij is namelijk een echte Road Racer en heeft al vele successen behaald tijdens de Isle of Man en Northwest 200. Ook heeft hij een overwinning op de Ulster Grand Prix op zijn naam staan en brengt hiermee ontzettend veel ervaring mee naar het Hengelose raceteam.

Hengeloërs slaan handen in een 
Daarnaast zal het PRA-team ook Hengeloër Wesley Ankersmid ondersteunen in het aankomende seizoen. De Yamaha-coureur zal in dezelfde kleuren van start gaan in het prestigieuze IRRC Supersport kampioenschap. Een behoorlijke uitdaging voor Ankersmid die per wedstrijd progressie wil boeken. Enkele jaren geleden keek de rijder uit Hengelo op naar het team maar dat zal vanaf dit jaar anders zijn. Hij zal ondersteuning krijgen en maakt deel uit van het Roadrace team, een prachtige combinatie als Hengeloërs onder elkaar.

Voordat het IRRC-seizoen officieel van start gaat tijdens de Road Races op 11 en 12 mei op de Varsselring in Hengelo Gld. zal het Performance Racing Team Achterhoek nog meerdere testdagen afwerken. Dit gebeurt onder andere tijdens de KNMV-training in Assen en tijdens een test in Spanje. Zodoende zal het team zich zo goed mogelijk voorbereiden voor het nieuwe seizoen. Het PRA-team hoopt iedereen te zien tijdens hun thuiswedstrijd op de Varsselring in het tweede weekend van mei.

Vader en zoon Tonny en Arno Wassink met de nieuwe motoren voor het 2024 seizoen. Foto: Damon Teerink
Teamfoto van het Performance Racing Team Achterhoek. Foto: Damon Teerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant