Start 500cc Dutch Masters of Motocross Harfsen. Foto: Damon Teerink

Start 500cc Dutch Masters of Motocross Harfsen. Foto: Damon Teerink 

Succesvolle start van Dutch Masters Motocross in Harfsen

Sport

HARFSEN - De Harfsense Auto- en Motorclub had afgelopen zondag 17 maart de eer om het Dutch Masters of Motocross kampioenschap af te trappen. Ondanks dat de weergoden eerst niet heel gunstig gestemd waren, bleek het een uitstekende dag te zijn op het circuit ‘t Peppelenbos in Harfsen. Met maar liefst 5000 bezoekers kon de HAMAC spreken van een enerverende dag vol actie, spanning en bovenal gezelligheid. 

Door Damon Teerink

De MC Hamac uit Harfsen had alles uit de kast gehaald om er een fantastische editie van te maken. Het circuit verkeerde in uitstekende staat, waardoor men kon genieten van acht prachtige wedstrijden. Om 08.15 uur waren de kassapunten rondom het circuit geopend en klaar om de eerste bezoekers te ontvangen. Al snel stroomden vele motorcrossfanaten binnen en binnen mum van tijd was het circuit afgeladen vol. Om half 9 klonken dan ook de eerste tweetaktmachines over het circuit. De jeugd in de 85cc categorie mocht het spits afbijten met de tijdtrainingen, alvorens de wedstrijden om 11.35 uur van start gingen. 

Tijdens het prestigieuze Dutch Masters of Motocross kampioenschap wordt gestreden in de 85cc, 125cc, 250cc en de 500cc klassen. Verspreid over deze klassen zagen we ook meerdere rijders uit de regio die ons vertegenwoordigden. Te beginnen bij het JP Xtreme Xperience team uit Hengelo. Zij stonden aan de start met Timo Heuver in de 85cc categorie en de twee Noorse rijders Sander Agard-Michelsen en Elias Auclair in de 250cc klasse. In deze klasse werden zij bijgestaan door teamgenoot Ruben Koskamp uit Zelhem. Verder zagen we Robin van Oldeniel uit Eefde en Senna van Voorst uit Zutphen aan de start.

Uitslagen
In de 85cc klasse behaalde Timo Heuver van het JP Xtreme Xperience Team uit Hengelo een dubbele overwinning, waardoor hij de dagzege pakte. Dit deed hij met veel overtuiging en liet zien dat hij de snelste was van iedereen. Hij staat hiermee nu aan de leiding van het 85cc kampioenschap met nog een viertal wedstrijden te gaan. Deze vooruitgang hoopt het crossteam uit Hengelo door te zetten met zijn protegé.

In de 125cc klasse was het tot op het laatste moment spannend. Hier zagen we een enerverend duel tussen Kasimir Hindersson en Gyan Doensen. Zij waren de beide wedstrijden zeer aan elkaar gewaagd en het ging er hard aan toe. In de laatste ronde van de tweede manche sloeg de Doensen toe naar en boekte hiermee de overwinning maar de dagoverwinning ging toch naar Kasimir Hindersson na een prachtig gevecht.

In de 250cc klasse knokte de Noor Sander Agard-Michelsen, rijdend voor JP Xtreme Xperience, zich naar een algemene achtste plaats na twee wedstrijden op het zware circuit van Harfsen. Ruben Koskamp slaagde er net niet in om zich te kwalificeren voor de wedstrijden, maar zal er alles aan doen om dit tijdens de volgende wedstrijd recht te zetten. De tweede Noor binnen het team, Elias Auclair, kwam ten val in de tweede wedstrijd en moest vroegtijdig opgeven vanwege een blessure. Robin van Oldeniel werd 22e gevolgd door Senna van Voorst op een 23e plaats.

In de koningsklasse, de 500cc, was er een tweestrijd tussen Jeffrey Herlings en de Fransman Romain Febvre. In beide manches was het de 29-jarige Herlings die aan het langste eind trok en met een kleine marge de eindzege aan zijn verzameling mocht toevoegen. Febvre eindigde tweemaal als tweede, gevolgd beide keren door Calvin Vlaanderen op een derde plaats. 

Geslaagd evenement
Hiermee komt er een einde aan een fantastische dag in ‘t Peppelenbos in Harfsen. Met een prachtige opkomst van ongeveer 5000 bezoekers kijkt de organisatie tevreden terug op deze editie. Met ruim 200 vrijwilligers is er een uitstekend evenement neergezet en kon iedereen genieten van een dag motorsport. De Hamac is dankbaar voor al het publiek langs de baan, hun sponsoren en uiteraard aan alle deelnemers. Zonder hen was het niet mogelijk geweest.

De eerstvolgende wedstrijd voor het Dutch Masters kampioenschap vindt plaats op tweede Paasdag. Op maandag 1 april is Oldebroek de plaats van bestemming. Hier organiseert Stichting Circuit Oldebroek de tweede wedstrijd van het seizoen. Vervolgens zal Markelo het seizoen afsluiten op zondag 21 april.

Timo Heuver van het JP Xtreme Xperience onderweg naar zijn overwinning. Foto: Damon Teerink
Blij gezichten bij het JP Xtreme Xperience Team. Foto: Damon Teerink
Robin van Oldeniel uit Eefde reed zijn thuiswedstrijd in Harfsen. Foto: Damon Teerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant