Volop actie in het Deldense buurtschap.Foto: Damon Teerink

Volop actie in het Deldense buurtschap.Foto: Damon Teerink 

VAMC de Graafschaprijders kent een sportieve dag in Delden

Sport

VORDEN - Op zaterdag 16 maart beleefde VAMC de Graafschaprijders zijn eerste clubcross van het seizoen onder goede weersomstandigheden. Het stuk land in buurtschap Delden aan de Deldenseweg was omgetoverd tot een heuse crossbaan, wat resulteerde in een fanatieke dag met spannende wedstrijden en bovenal veel plezier. 

Door Damon Teerink

In de dagen voorafgaand aan het evenement hadden de VAMC-vrijwilligers een uitdagend parcours uitgezet in het Deldense buurtschap. Het bleek een vlot circuit met fraaie bochtencombinaties en enkele bulten. Deze clubcross werd in samenwerking met de Lochemse Motor- en Autoclub Sport en Vriendschap Vereniging (MACSEV) georganiseerd, waardoor er talloze enthousiaste rijders uit verschillende klassen aan de start verschenen. Onder andere de 50cc UMX, 65cc UMX, Jeugd (VAMC), Recreanten/40+, en de open/125/250/500cc waren vertegenwoordigd. De UMX is een competitie waarbij rijders van regionale aangesloten clubs tegen elkaar strijden, voornamelijk clubs uit de Achterhoek en enkele uit Overijssel.

Na de tijdtrainingen openden de wedstrijden in het buitengebied van Vorden. Het circuit lag er goed bij en ongeveer 60 rijders konden genieten van een prachtige crossdag. Rond een uur ‘s middags begonnen de wedstrijden, waarbij het startsignaal tien keer klonk voor de verschillende klassen. 

In de 50cc UMX-klasse behaalde Elay Jonkeren de overwinning, gevolgd door Niek Asbroek en Valentijn Hazehekke. In de 65cc kleine wielen UMX-categorie was Raf Hogenkamp de winnaar, voor Tyla Jonkeren en Klaas Oudeweernink. Bij de 65cc grote wielen ging de zege naar Daan Teela, met Livia Spenkelink en Luciano Harbers op de tweede en derde plaats. Tijn Plekkenpol won de clubcompetitie 65cc, gevolgd door Liam Slegeman. De 85cc klasse werd gedomineerd door Luuk Tijken, met Thes Kruip en Imke Sloot op de tweede en derde plaats. Bob Keurentjes trok aan het langste eind in de recreantenklasse, gevolgd door Koen van Dort en Noor Bergsma. In de 500cc klasse was Michel Hoenson de winnaar, voor Bas klein Haneveld en Jan Willem Arendsen.

Na een enerverende dag kwam er een einde aan het motorsportevenement in Vorden. De VAMC kijkt met tevredenheid terug op het evenement en kijkt uit naar de rest van het motorseizoen.

Het volgende evenement is de Dag van de Motorrijder, georganiseerd door de VAMC in samenwerking met de KNMV. Bij het clubhuis ‘t Kontaktpunt in de Kranenburg kan men onder het genot van koffie en cake informatie over motorrijscholen krijgen. De toerrit is gratis. Meer informatie is te vinden op: knmv.nl/evenement/de-dag-van-de-motorrijder.

Volle startvelden bij de Clubcross van de VAMC. Foto: Damon Teerink
De jeugd klaar voor de start. Foto: Damon Teerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant