Iris Papen met Bond Girl. Foto J. Papen

Iris Papen met Bond Girl. Foto J. Papen

J Papen

Oefencross tijdens paasweekend in Vorden zit bomvol

Sport

VORDEN - De oefencross voor paarden- en ponycombinaties uit geheel Nederland die in het paasweekend in Vorden wordt gehouden zit bomvol. Het evenement dat de Rijvereniging & Ponyclub de Graafschap bij haar eigen accommodatie aan de Hamelandweg 2 organiseert is zo populair, dat  het maximale aantal inschrijvingen een maand geleden al was bereikt.

Duidelijk is dat oefencross die de vereniging tweemaal per jaar (begin april en eind augustus) verzorgt erg wordt gewaardeerd door de deelnemende combinaties. De voorjaarscross is op paaszaterdag 30 maart en tweede paasdag 1 april.

De deelnemers beginnen vanaf ongeveer 9 uur allemaal met een springparcours in de rijhal. Daarna wordt er door de deelnemers tot ongeveer half 5 een crossparcours afgelegd door het bos en over de wei bij de rijhal van de vereniging. Doordat het parcours diverse malen over het centraal gelegen weiland loopt, is deze cross niet alleen leuk voor de deelnemers maar ook leuk voor het publiek. Een combinatie kan goed worden gevolgd over de diverse hindernissen. Er kan vanaf het terras bij de bar naast de rijhal, met een hapje en een drankje worden genoten van de deelnemers.

Waterbak
Een van de hindernissen is de waterbak die vorig jaar door de vaste groep enthousiaste klusmannen werd aangelegd. Vorig jaar lag de bak er nog wat kaal bij, maar dit jaar is deze voorzien van aankleding d.m.v. planten. De heren hebben nog een aantal nieuwe hindernissen gemaakt, waardoor het parcours elk jaar net even anders is,. Zo blijft het aantrekkelijk voor de deelnemers.
Niet alleen de variatie in hindernissen en het overzichtelijke crossparcours maakt de oefencross populair bij de deelnemers, maar ook de zorg van de vereniging voor veiligheid van mens en dier. Bij elke hindernis zit iemand die de toeschouwers met een fluitsignaal waarschuwt als er een combinatie nadert en die de deelnemer ook kan helpen als het iets minder goed lukt. Tevens is er een dierenarts aanwezig die de pony’s en paarden checkt. De minder ervaren combinaties kunnen van haar ook uitleg krijgen over de hartslag en conditie van hun viervoeters.
De oefencross van Rijvereniging & Ponyclub de Graafschap is gratis toegankelijk voor publiek.

Bravoure neemt een hindernis in het bos. Foto J. Papen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant