Timo Heuver doet uitstekende zaken in het 85cc kampioenschap. Foto: Damon Teerink

JP Xtreme Xperience doet goede zaken tijdens Dutch Masters of Motocross Oldebroek

Sport

HENGELO - Het JP Xtreme Xprerience motocross team uit Hengelo Gld. streed op tweede Paasdag voor de podiumposities tijdens de tweede wedstrijd van het Dutch Masters of Motocross kampioenschap in Oldebroek. Zij deden goede zaken in de 85cc met hun protegé Timo Heuver die tweede werd in het dagtotaal.

Het Dutch Masters of Motocross-kampioenschap startte enkele weken geleden op Achterhoekse grond. Dit gebeurde op zondag 17 maart in Harfsen. De tweede wedstrijd stond gepland op maandag 1 april. Stichting circuit Oldebroek stond op deze tweede Paasdag volop in het teken van een heuse dag motorcrossgeweld. Zo kwamen hier de 85cc, 125cc, 250cc en tenslotte de 500cc aan de start. De deelnemers kwamen overal vandaan en er kon worden gesproken van een internationaal deelnemersveld in de verschillende klassen.

In het Paasweekend werd ook een wedstrijd om het Europees Kampioenschap Jeugd verreden in Denemarken. Omdat vele rijders uit de 85cc klasse hier ook aan de start stonden, was er een kleine wijziging in het tijdschema. Hierdoor kregen de rijders meer tijd voor hun terugreis richting Oldebroek. Hierdoor begonnen de jongens van 85cc iets later aan hun trainingen. Het wedstrijdschema bleef daarentegen ongewijzigd.

Om 11.35 uur ging de eerste wedstrijdserie van start. Hierbij mocht de jonge garde uit de 85cc het spits afbijten met hun eerste manche. Timo Heuver van het JP Xtreme Xperience Team kende een sterke eerste manche. Ondanks zijn twee valpartijen wist hij zich keurig terug te knokken richting de derde plaats. In de tweede wedstrijd nam de jonge crosser revanche. Hij liet zien de snelste te zijn en kwam hiermee als winnaar over de finish. In de daguitslag eindigde hij op een tweede plaats. De KTM-rijder uitkomend voor het Hengelose crossteam doet hiermee goede zaken voor het kampioenschap en staat aan de leiding in de 85cc.

In de 125cc ging de uiteindelijke winst naar Gyan Doensen. Hij boekte tweemaal de overwinning op uitmuntende wijze. Dit deed hij voor Markuss Ozolins uit Letland en de Ier Cole Mccullough. In de MX2 categorie was het de Fransoos Thibault Bénistant die de overwinning op het spectaculaire circuit van Oldebroek op zijn naam wist te schrijven. Ook hij deed hetzelfde kunstje door tweemaal te winnen. Dit deed hij voor Janis Martins Reisulis en teamgenoot Rick Elzinga van het Monster Energy Yamaha Factory Team. JP Xterme Xperience rijders Sander Agard-Michelsen en Ruben Koskamp worden respectievelijk achtste en dertigste. In de zwaarste klasse, de 500cc was het favoriet Jeffrey Herlings die een dubbele zege wist te behalen. Hij had het beide manches aan de stok met de Fransman Romain Febvre die op zijn beurt twee keer tweede wist te worden. Dit gebeurde allemaal voor Calvin Vlaanderen die derde werd.

Het Dutch Masters of Motocross eindigt zijn kampioenschap op zondag 21 april in het Overijsselse Markelo. Dan organiseert Stichting motocross Markelo de grote finale van deze serie. De Markelose Motorclub zal er een mooie editie van maken om het spectaculaire kampioenschap tot een prachtig eind te brengen.

MX2-rijder Sander Agard-Michelsen werd achtste in Oldebroek. Foto: Damon Teerink