De praktische fusie is een feit. Ter bezegeling schudden beide voorzitters, Ernst ter Linden (links) en Paul Zents, elkaar de hand. Foto: Richard Stegers
De praktische fusie is een feit. Ter bezegeling schudden beide voorzitters, Ernst ter Linden (links) en Paul Zents, elkaar de hand. Foto: Richard Stegers

Groen licht voor praktische fusie Ratti en Sociï

Sport

Leden akkoord met nieuwe club: SRC’24 een feit

Door Richard Stegers

KRANENBURG/WICHMOND – De leden hebben 8 april gesproken en zijn akkoord met de nieuwe club: SRC ’24 oftewel Sociï Ratti Combinatie ’24. Het betreft een praktische fusie tussen de omnivereniging SV Sociï en SV Ratti. “Dit is de beste oplossing. Door de krachtenbundeling ziet de toekomst er een stuk beter uit”, is de boodschap van de voorzitters Ernst ter Linden van Sociï uit Wichmond en Paul Zents van Ratti uit Kranenburg.

Ratti en Sociï gaan vanaf komend seizoen verder als SRC ’24, met ook een nieuw tenue in de kleuren zwart, rood en groen. In de vorm van een prijsvraag is in maart aan alle leden gevraagd mee te denken voor een nieuwe naam en tenue. Uit alle inzendingen heeft een keuzecommissie een selectie gemaakt en de inzendingen teruggebracht naar een selectie van drie namen en drie mogelijke tenues. De leden van beide verenigingen werden al eerder, op 4 april om precies te zijn, gepeild voor een nieuwe naam. Het merendeel heeft toen de voorkeur uitgesproken voor de lettercombinatie in combinatie met het jaartal van oprichting. Vanaf 1 juli vallen de voetballers en voetbalsters van beide verenigingen en de volleyballers en volleybalsters en tennissers en tennissters van SV Sociï dan onder SRC ’24 dat dan ongeveer 370 leden telt. De KNVB wordt nu op de hoogte gesteld. SV Ratti blijft bestaan voor de niet voetballende leden van de club. Ook is het de bedoeling om onder die vlag andere activiteiten te ontplooien. 

De voetballers en voetbalsters van SRC ’24 spelen hun wedstrijden en trainen op de velden van Ratti en Sociï. Beide accommodaties blijven dus in gebruik. Dat gebeurde de afgelopen zes jaar ook al vanwege een intensieve samenwerking tussen de twee voetbalverenigingen. Dit samenwerkingsverband mocht door de KNVB-regels niet langer voortgezet worden. Vandaar dat een fusiecommissie een praktische fusie onderzocht. 

Het voorstel daartoe werd maandagavond aan de leden voorgelegd tijdens de goed bezochte ledenvergaderingen. Daar volgde groen licht. Een meerderheid van twee derde was nodig, dat werd ruimschoots gehaald. Na de vergaderingen belden de voorzitters elkaar om te horen hoe het in Kranenburg en Wichmond was afgelopen. In beide kantines werd het voorstel massaal omarmd. “De neuzen staan dezelfde kant op. We zijn blij dat de leden de noodzaak van de praktische fusie inzien”, reageert Zents tevreden. “We zien het als een nieuwe frisse start”, vult Ter Linden aan. “We zijn op elkaar aangewezen, maar dat is zeker geen straf. Het is juist een uitdaging.” Samenwerking was inderdaad noodzakelijk, vervolgt de voorzitter van Ratti. “Onze voetbalclubs zouden anders op termijn te klein worden om voort te bestaan. Er was geen weg meer terug.” Ernst ter Linden beaamt dat. “Op deze manier kunnen we bouwen aan een stabiele vereniging. 

De leden zullen de eigen identiteit blijven herkennen, dat vinden we heel belangrijk.” De beide voorzitters treden terug, al blijven ze wel actief voor de club. Er komt een nieuw voetbalbestuur met in totaal vijf bestuursleden: in eerste instantie drie leden met een Sociï-achtergrond en twee met een Ratti-historie. Ook daarvoor gaven de leden maandagavond toestemming. “We verwachten een impuls voor de nieuwe club en gaan er enthousiast mee aan de slag. Nieuwe leden zijn van harte welkom.”

De voorzitters belden gelijk na de ledenvergaderingen met elkaar om te horen hoe het was afgelopen. Foto: PR
De voorzitters belden gelijk na de ledenvergaderingen met elkaar om te horen hoe het was afgelopen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant