Een deel van het terrein van Wientjesvoort Zuid waar een plan in ontwikkeling is voor een kleinschalig recreatiepark. Foto: Richard Stegers

Een deel van het terrein van Wientjesvoort Zuid waar een plan in ontwikkeling is voor een kleinschalig recreatiepark. Foto: Richard Stegers

Plan voor recreatiewoningen op Wientjesvoort Zuid in Vorden

Wonen

VORDEN – Er zijn plannen in ontwikkeling voor een kleinschalig recreatiepark op Wientjesvoort Zuid in Vorden. AH Investment O.G. uit Opheusden wil op de voormalige camping 28 recreatiewoningen realiseren. Daarvoor is een bestemmingsplanwijziging nodig.

Door Richard Stegers

Het 5,7 hectare grote terrein en de boerderij zijn in 2021 al aangekocht door AH Investment O.G. “Ik kende de oude eigenaren en zag kansen voor deze unieke plek met veel natuurschoon”, vertelt Hans Reijersen van Buuren. Hij is samen met Anton Mauritz eigenaar van AH Investment O.G. dat ervaring heeft met het ontwikkelen van onder andere recreatiewoningen. “Ik was gelijk heel enthousiast. De locatie is erg geschikt voor een kleinschalig recreatiepark, dat past in de omgeving. Ideaal voor rustzoekers.”

Reijersen van Buuren zegt dat de gemeente Bronckhorst en provincie Gelderland zeker niet onwelwillend tegenover de plannen staan. “Het contact is heel goed. We hebben elkaar in hoofdlijnen kunnen vinden. Nu wordt alles verder uitgewerkt.” Dat zal nog enige tijd duren, ook omdat een wijziging van het bestemmingsplan vereist is. Bij de gemeente is een principeverzoek ingediend om de huidige bestemming te wijzigen naar een andere vorm van recreatie (van camping naar recreatiewoningen). Dat heeft de gemeente in behandeling genomen, een besluit daarover volgt nog.

Het terrein heeft in de huidige bestemming een functie als camping met 120 staanplaatsen. “Maar dat is eigenlijk iets wat niemand meer zou willen op een dergelijk mooie locatie.” Hans Reijersen van Buuren verwacht dat de bouw op zijn vroegst in 2025 kan beginnen. “De recreatiewoningen krijgen een luxe karakter, in de stijl van de historie en het gebied. Architect Friso Woudstra is ingeschakeld voor het ontwerp ervan.”

Het bescheiden park zonder faciliteiten wordt ruim van opzet en autoluw. De 28 recreatiewoningen worden met grond verkocht aan belangstellende particulieren die de huisjes zelf kunnen verhuren middels een verhuurorganisatie, als zij dat willen. Permanente bewoning is niet toegestaan.

De oude boerderij op het terrein wordt gerenoveerd. Naast de bouw van 28 recreatiewoningen is het de bedoeling dat de natuur op het terrein wordt versterkt. Met Waterschap Rijn en IJssel is overleg om de Baakse Beek die langs het terrein loopt deels te verleggen en te verbreden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant