Foto: PR
Foto: PR

Besparen op het internet abonnement kan zo

Partnerbijdrage

We zijn allemaal flink wat geld kwijt aan de vaste lasten. Bovendien wordt het leven alsmaar duurder, van energieprijzen tot boodschappen. Waar je dan wel op kunt besparen? Grote kans op je internet abonnement. Als je niet gebonden zit aan een vast contract dan loont het om over te stappen naar een andere aanbieder.

Warm welkom voor nieuwe klanten
Het goedkoopste internet abonnement regel je door over te stappen nadat je vaste contractperiode voorbij is. Als nieuwe klant bij een provider sleep je namelijk hoge welkomstkorting in de wacht, die oploopt tot wel 50% in het eerste (half) jaar van je nieuwe abonnement. Er is niet per se één specifieke aanbieder het goedkoopst, want de deals wisselen van moment tot moment en zijn ook weer afhankelijk van de gekozen snelheid. Vul je postcode in via vergelijkingswebsite ProviderCheck.nl en zie hoeveel jij kunt besparen.

Alles om het jou makkelijk te maken
Waarom die korting zo hoog is als je overstapt? Providers weten dat een groot deel van de mensen die eenmaal klant zijn, niet zo snel meer weggaan. Het is voor hen dus aantrekkelijk om jou binnen te slepen als nieuwe klant. Ze bieden je vaak ook gratis aansluitkosten en installatiegarantie. Je maakt gebruik van de overstapservice. Dat betekent dat je nieuwe aanbieder je oude abonnement voor je opzegt en daarnaast zorgt voor een soepel verloop van het proces. Zo zit je geen dag zonder internet.

Overweeg internet met tv-abonnement
Als je graag voor de buis hangt en gek bent op zappen, dan komt een tv-abonnement ook goed van pas. Deze kun je voor extra korting combineren met internet. Vergelijk zelf de prijzen van abonnementen voor internet & tv op jouw adres. Zoals je ziet is korting tot €30 per maand eerder regel dan uitzondering. Je krijgt er geregeld extra’s bij, waaronder inbegrepen abonnementen op streamingsdiensten, gratis soundbars en wifi-boosters of een televisie. Check zelf welke presentjes voor jou het meest interessant zijn.

Vaste telefoonlijn of mobiel nummer
Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om de vaste telefoonlijn achterwege te laten. Mocht je dit nog wel willen, dan kun je je abonnement voor internet en tv ook nog eens combineren met een vaste lijn aansluiting. Daarnaast ontvang je bij diverse providers korting, gratis belminuten of data op je mobiele abonnement. Hiervoor dien je het mobiele abonnement bij dezelfde (of gekoppelde) provider af te sluiten. Denk aan KPN en Ziggo (Vodafone). Bekijk de voorwaarden voor jouw provider en maak hier gebruik van om te besparen.

Sneller internet wenselijk voor jou
Ben je tevreden over de huidige snelheid van internet, of mag het voor jou wel wat sneller? In veel huishoudens is de belasting van het wifi-netwerk de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat heeft onder meer te maken met intensiever thuiswerken en videobellen, actiever streamen op meerdere apparaten (tegelijkertijd) en het gebruik van slimme apparaten. Sneller internet kan daardoor wenselijk zijn.

Minder betalen, hogere snelheid
Door de welkomstkorting bij overstappen ga je mogelijk minder betalen dan wat je nu voor internet betaalt, terwijl je daar een sneller abonnement voor terugkrijgt. Optioneel kun je kiezen voor glasvezel, het snelste en meest stabiele internet van het moment. In de vergelijker ProviderCheck zie je naast de prijzen ook alle abonnementsopties op jouw adres. Mocht je overstappen, zet de afloopdatum van je nieuwe contract maar alvast in de agenda, want naar alle waarschijnlijkheid kun je dan opnieuw welkomstkorting pakken.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Providercheck. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord