Foto:PR
Foto:PR

Het belang van een APK keuring bij autoverkoop

Partnerbijdrage

Om de zoveel tijd ben je wettelijk verplicht om je auto te laten keuren. Deze keuring wordt ook wel een APK (algemene periodieke keuring) keuring genoemd. In de onderstaande tekst lees je waarom een APK zoal belangrijk is. 

Veiligheid
Tijdens een APK keuring controleert de monteur of jouw auto nog aan de gestelde veiligheidsstandaarden voldoet. Indien je auto eventuele mankementen heeft kunnen deze op tijd worden verholpen en kun je daarmee ongelukken helpen voorkomen. Hiermee is de keuring goed voor zowel je eigen veiligheid als voor andere in het verkeer.

Goed voor het milieu
Een APK keuring is goed voor het milieu. Zo controleert de monteur tijdens een APK keuring namelijk of jouw auto nog aan de vereiste milieu maatregelen voldoet. Indien jouw voertuig te veel schadelijke stoffen uitstoot dien je hier maatregelen voor te nemen. Hierdoor bevordert de apk-keuring dan ook een schoon milieu.

Voorkom een boete
Uiteraard is een APK keuring van belang om boetes te voorkomen. Zo dien je een geldige APK te hebben zodat je autoverzekeraar eventuele schade vergoedt en indien je wordt aangehouden door de politie of door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) voor een controle.

Hoe vind ik de juiste APK-garage in mijn regio
Is jouw auto toe aan een APK keuring? Bekijk dan de verschillende plekken waar je terecht kunt voor een APK-keuring in jouw regio via bijvoorbeeld de vergelijkingssite MijnGarage.nl en vindt eenvoudig en snel een garage bij jou in de buurt. Bekijk of de garage betrouwbaar is en maak vervolgens een afspraak voor jouw jaarlijkse APK keuring.

Waar kun je terecht?
Een APK-keuring kun je doen door een garage bij jou in de buurt, of door een keuringsstation met een RDW-erkenning. Je kunt deze garages of keuringsstations herkennen aan een oranje/wit erkenningsschild met daarom ‘RDW erkend of APK lichte voertuigen.

Zoek een betrouwbare garage in jouw buurt
De meeste garages bieden een APK keuring aan, maar niet elke garage is even vakkundig en betrouwbaar. Om een betrouwbare garage te vinden kun je natuurlijk familie, vrienden, collega’s of bekenden in jouw omgeving om advies vragen. Indien zij al reeds een APK keuring hebben gedaan bij een garage in jouw buurt weet je of deze garage daadwerkelijk betrouwbaar is. Indien je zelf op onderzoek uit wilt gaan kun je het best verschillende ervaringen van reeds bestaande klanten bekijken op Google. Of je kunt gebruik maken van de website van MijnGarage.nl.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door mijngarage.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord