Bandleden Old Ni-js. Foto: PR
Bandleden Old Ni-js. Foto: PR

Old Ni-js en de Knakkers in Kulturhus

VORDEN - Op zaterdagavond 24 maart is er weer rock 'n roll in dialect in het Vordense Kulturhus. Er staan deze avond twee bands op het podium, de driemansformatie 'de Knakkers' gaat van start als opmaat naar 'Old Ni-js'. Een band waarvan de leden samen goed zijn voor 160 jaar podiumervaring, drie van de vier hebben een groot deel van die ervaring opgedaan bij Normaal.

Old Ni-js bestaat uit een generatie muzikanten die in de jaren zeventig fungeerde als uitvinders van de nederpop in dialect. De bandleden mogen dan intussen alles al hebben meegemaakt, de liefde voor de muziek leeft nog altijd volop. In 2004 is Old Ni-js van start gegaan, aanvankelijk vooral om de gaten in te vullen van de touragenda's van de diverse bands, waarin de leden op dat moment speelden.

De band bestaat momenteel uit Willem ter Horst, Ferdy Joly, Jan Kolkman en Han Mali. Gezien de muzikale achtergrond van de mannen, zullen er bekende nummers de revue passeren van onder andere Boh Foi Toch en Normaal, maar ook eigen nummers ontbreken niet.

De Knakkers
De Knakkers gaan naar de basis van de muziek. Een gitaar, basgitaar en een drumstel, meer is er niet nodig om onvervalste rock en roll uit de versterkers te blazen! Het repertoire bestaat uit dialectrock en is een mix van eigen nummers afgewisseld met bekende covers, alles in het Achterhoeks dialect.
Eind 2017 verscheen de eerste single 'Doe mien een biertje'. De onderlinge klik tussen de muzikanten straalt energie uit en dat weten ze over te brengen op hun publiek.

Zo brengen twee bands op één avond de cultuur naar het Kulturhus. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij Bruna Vorden en het Kulturhus beiden aan de Raadhuisstraat. Reserveren kan ook via e-mail.


info@dorpscentrumvorden.nl

Meer berichten