Formule 1 coureur Carlos Sainz, Robert Doornbos en WK SBK rijder Michael v.d. Mark. Foto: Henk Teerink
Formule 1 coureur Carlos Sainz, Robert Doornbos en WK SBK rijder Michael v.d. Mark. Foto: Henk Teerink

Van der Mark en Sainz stelen de show tijdens Gamma Racing Day

Algemeen

HENGELO/ASSEN - Met vele tienduizenden toeschouwers op de tribunes van het TT Circuit Assen waren World Superbike coureur Michael van der Mark en de Spaanse Formule 1 rijder Carlos Sainz de helden van de dag tijdens de Gamma Racing Day. In hetzelfde weekend kwam de OW Cup in actie op Oschersleben, waarbij Thijs Peeters en Cliff Kloots podiumplaatsen wist te scoren.

De Gamma Racing Day in Assen zorgt ieder jaar voor veel spektakel en volgepakte tribunes en dat was dit jaar niet anders. De Gamma Racing Day is het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartraces evenement van Europa. WK Superbike Michael van der Mark joeg met zijn Yamaha R1 een aantal demoronden over het TT Circuit Assen. Ditzelfde deed Carlos Sainz met zijn Renault Formule 1 auto.
Daarnaast was er nog veel meer spektakel tijdens de verschillende demo's met onder andere Tim en Tom Coronel. Daarnaast werd er ook geracet voor de WK Zijspannen en Yamaha R3 Cup. In de WK Zijspannen ging de winst naar Tim Reeves en Mark Wilkes, terwijl de Nederlandse kanshebber Bennie Streuer net naast het podium finishte met zijn Franse bakkenist Kevin Rousseau. In de Yamaha R3 Cup kwam Jeffrey Buis na een spannend gevecht met een kopgroep van vijf als eerste over de finish.

De OW Cup kwam in actie op het Duitse circuit van Oschersleben. Regionale rijder Thijs Peeters scoorde een derde en tweede plaats in de ONK SuperCup 600, maar kon daardoor niet voorkomen dat hij de leidende positie in het kampioenschap kwijtraakte aan Guus Boes. Jaimie van Sikkerus won beide races, maar reed buiten mededinging omdat hij normaal gesproken uitkomt in het WK Supersport. Hamove-lid Cliff Kloots scoorde dezelfde uitslagen als Peeters, maar dan in de ONK SuperCup 1000. Kloots blijft daarmee op de tweede positie staan in de tussenstand. Kampioenschapsleider Nigel Walraven won afgetekend de zevende en achtste van het seizoen. De Hamove leden Toine Gierkink en Yme-Jan Hofstee kwamen ook uit in de SuperCup 1000. Gierkink finishte twee keer als vijfde, maar hij kreeg een penalty in de eerste race vanwege een te vroege start. Gierkink werd daardoor als achtste in de uitslag van de eerste race opgenomen. Hofstee scoorde een tiende en elfde plaats in Duitsland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant