<p>Bestuursleden van de Heavensride hebben ook hun ouders op de pedalen van de e-bike gekregen: (v.l.n.r.) Tia Albers-Meijer, Jan Klein Brinke, Maria Peters-Klein Goldewijk en Henk Mombarg. Foto: Ben Albers</p>

Bestuursleden van de Heavensride hebben ook hun ouders op de pedalen van de e-bike gekregen: (v.l.n.r.) Tia Albers-Meijer, Jan Klein Brinke, Maria Peters-Klein Goldewijk en Henk Mombarg. Foto: Ben Albers

Heavensride 2021 is een dag om te leven

VORDEN - De grote dag van de Heavensride 2021, vrijdag 25 juni, komt steeds dichterbij. De voorbereidingen zijn dan ook in volle gang. Die Heavensride is niet zomaar een wielertocht, maar een krachtproef, waarbij de deelnemers ter nagedachtenis aan een overleden dierbare maar liefst 200 kilometer of zelfs 400 kilometer op de racefiets afleggen. De deelnemers zullen merken en weten dat ze leven!

In Vorden starten vanaf 5.00 uur ’s ochtends honderd deelnemers voor de 200 kilometer en veertig deelnemers voor de 400 kilometer, het maximale aantal deelnemers voor deze editie. De 200 km-rijders fietsen van Vorden naar Valkenburg en de 400 km-rijders fietsen daarna ook nog terug. De tocht wordt coronaproof afgelegd want de organisatie volgt de maatregelen die op dat moment van kracht zijn.
De 200 kilometer-groep heeft de eindbestemming bereikt zodra de fietsers bij het monument ‘de Kluis’ op de Sjaasberg in Valkenburg arriveren. Het gebouw op deze schitterende plek was gedurende tweeënhalve eeuw het onderkomen van kluizenaars. Sinds de restauratie in 1976 staat het open voor bezoekers. Een verstild monument verborgen in het groen dat juist door zijn eenvoud zoveel indruk maakt. Voor de één is het een meditatieplek, voor de ander een plek van bijzondere historische betekenis. Voor de 400 kilometer-groep is het slechts een kort moment van pauze, voordat zij weer terug naar Vorden fietsen.

Handbikers
Voorzitter Ben Albers: “Extra trots zijn wij op onze fanatieke groep handbikers die zich gaan wagen aan de 200 kilometer, onder leiding van Wilco Klein Nengerman. Zijn team bestaat onder andere uit familieleden die de rijders ondersteunen op de racefiets. Zeker met de hoogtemeters die aan het eind van de rit zitten een ware uitdaging en lichamelijke en geestelijke beproeving!”
Omdat helaas iedereen wel iemand moet missen en zich een Heavensrider moet kunnen voelen, is er dit jaar ook een 65-kilometerroute. Een rondje rondom het fraaie Vorden, te fietsen met een e-bike of gewone fiets. Er zijn voor deze verkorte tour nog plekken, maar wie mee wil doen moet zich snel inschrijven. Dat kan alleen vooraf via onderstaande website.

In memoriam
Elke deelnemer krijgt voor de start een sleutelhanger met Heavensride-logo, en daarop de ruimte voor een persoonlijke tekst of foto van een overledene. Bij de pauzeplekken - waaronder de Wildenborchse kapel en de De Kluis in Valkenburg - krijgen zij de gelegenheid om deze sleutelhanger in de ‘herinneringsboom’ te hangen. Een extra moment van rust en bezinning, om stil te staan bij degene die ieder met deze tocht wil memoreren. De sleutelhanger word ingeruild voor een andere hanger voor aan het fietszadel, namelijk een engeltje, en de fietser draagt deze tijdens het tweede deel van de tocht op symbolische wijze met zich mee.

Voor het goede doel
Tevens wordt er geld op gehaald voor het Hospice Zutphen en Noaberhulp. Vorig jaar is er door middel van een sponsordiner in samenwerking met Grand Bistro de Rotonde al een voortvarende start gemaakt, waarbij maar liefst 8945 euro werd opgehaald. Maar dat is nog niet alles, want de deelnemers zijn niet alleen flink aan het trainen, maar halen door middel van persoonlijke sponsoring ook mooie bedragen op.

Vrijwilligers
De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die op de tourdag willen helpen op allerlei fronten. Zowel als met de 200/400km groep en/of e-bike route dichter bij huis. Aanmelden kan via info@heavensride.nl..
Bestuurslid Mariëlle Klein Brinke: “Voor de deelnemers wordt het een dag van afzien en hard werken, maar wel weten en voelen dat we leven. Ik denk nog altijd veel aan Marije, mijn overleden beste vriendin, maar op deze dag nog net iets meer. Mensen zijn er weer even als we aan ze denken en dat gaan wij samen met alle deelnemers, vrijwilligers en supporters doen op vrijdag 25 juni!”


www.heavensride.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden