<p>Uiteraard waren de besturen van Hospice Zutphen en Noaberhulp zeer verguld met de cheque geschonken door de Stichting Heavensride. Foto: PR. &nbsp;</p>

Uiteraard waren de besturen van Hospice Zutphen en Noaberhulp zeer verguld met de cheque geschonken door de Stichting Heavensride. Foto: PR.  

Heavensride overtreft alle verwachtingen met eindbedrag van 60.246 euro

VORDEN - De goede doelenfietstocht Heavensride welke op 25 juni gefietst werd kende vorige week donderdagavond de officiële afsluiting met het bekendmaken van het eindbedrag. Donaties van deelnemers, particulieren en ondernemers uit Vorden en omgeving zorgde voor een indrukwekkend eindbedrag van: 60.246 euro. Het Vordense fietsevenement haalde dit jaar geld op voor Hospice Zutphen en Noaberhulp, waar terminaal zieke mensen, ongeacht leeftijd, religie of financiële draagkracht, hun laatste levensfase waardig kunnen doormaken.

De cheques werden onthuld bij Free-Wheel onder het genot van een hapje en drankje, met aanwezigheid van onder andere de medewerkers van Hospice Zutphen en Noaberhulp, de vrijwilligers en het bestuur van de Stichting Heavensride, Ben Albers, Mariëlle Klein Brinke, Ferdy Klein Brinke en Arjan Mombarg. 

De Heavensride ging in het voorjaar van 2020 al voortvarend van start met een sponsordiner en veiling bij Grand Bistro De Rotonde. De tocht zelf moest vanwege de coronamaatregelen even op zich laten wachten, maar afgelopen juni was het dan zover. Bijna tweehonderd deelnemers hebben zich ingezet voor de Heavensride en daarmee bijgedragen aan dit geweldige bedrag. 

De reacties nadien van deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers waren overweldigend. “Ik moest echt wel een paar dagen bijkomen en alles laten bezinken. Het is zo mooi om te ervaren dat de Heavensride in Vorden zo’n ontzettend groot draagvlak heeft en met zoveel enthousiasme wordt ontvangen. Een heel groot compliment voor de deelnemers en vrijwilligers, want dankzij hun hebben we zo’n gigantisch bedrag weten te realiseren”, zo reageerde Mariëlle Klein Brinke enthousiast na afloop.

Verguld
Uiteraard waren de besturen van Hospice Zutphen en Noaberhulp zeer verguld met de cheques. Het Hospice Zutphen zal het geld gaan gebruiken voor een heel nieuw aircosysteem. Noaberhulp Zutphen zal het geld gebruiken voor materiaal ter ondersteuning van waken in de nacht of overdag. Tevens zal het geld gebruikt worden voor een project om de verschillende netwerken weer nieuw leven in te blazen en de bekendheid van Noaberhulp te vergroten, zodat de mensen, ook uit de omliggende dorpen, hun nog beter weten te vinden.

‘Special edition’
Voorzitter Ben Albers van Stichting Heavensride: “Als bestuur hebben we besloten dat er volgend jaar een eenmalige ‘special edition’ wordt gehouden. We zijn nog druk aan het brainstormen over de precieze inhoud hiervan en hoe deze er precies uit zal komen te zien. Wel kan ik verklappen dat we voor een bijzondere route zullen zorgen net als voorgaande edities. We zullen de opbrengst volgend jaar schenken aan Zwembad in de Dennen in Vorden. Wij zijn van mening dat we met de Heavensride ook iets voor de Vordense gemeenschap moeten kunnen betekenen. Het zwembad heeft een grote sociale functie voor zowel onze jeugd als onze senioren en houdt eenieder vitaal. Een dorp zoals Vorden zonder zwembad zou een gemis zijn.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden