René en Martine Groot Wassink van Back Corner Custom Bikes.
Foto: Richard Stegers

René en Martine Groot Wassink van Back Corner Custom Bikes. Foto: Richard Stegers

Back Corner Custom Bikes in nieuw pand in Zutphen

Economie

Bedrijf groeide in Vorden uit het jasje

Door Richard Stegers

ZUTPHEN/VORDEN – Motorliefhebbers kijken hun ogen uit bij Back Corner Custom Bikes. Blinkende motoren en shoppers, kleurrijk gespoten, sieren de bedrijfshal. Het zijn stuk voor stuk unieke exemplaren die op maat worden gemaakt. Nieuwe klanten moeten wel even geduld hebben. Tot volgend jaar om precies te zijn, want er wordt met een wachtlijst gewerkt.

Back Corner Custom Bikes (BCCB) bestaat vijf jaar en heeft in korte tijd naam gemaakt. Dat merkte eigenaar René Groot Wassink tijdens de open dag op zondag 23 april. De informele bijeenkomst werd gehouden vanwege de opening van het nieuwe pand in Zutphen. Dat gebeurde met een hapje en een drankje en trok ruim duizend belangstellenden. “Het was een drukte van belang, echt overweldigend”, stelt René een dag later glunderend vast. “Ze kwamen uit het hele land en waren erg enthousiast. Heel leuk om te zien”, vult Martine Groot Wassink aan. Zij is betrokken bij het bedrijf van haar man.

In Vorden timmerde Back Corner Custom Bikes de eerste vijf jaar aan de weg. René Groot Wassink huurde een deel van het pand van Barendsen Staaltechniek. “Het liep vanaf het begin goed, daardoor groeiden we snel uit ons jasje. Er was meer ruimte nodig.” Hij oriënteerde zich in Vorden, maar daar lukte het uiteindelijk niet om een andere locatie te vinden. Vandaar dat werd uitgeweken naar Zutphen. In februari kon een nieuw pand aan de Luchtenhorst op bedrijventerrein De Revelhorst worden betrokken. “Daar hebben we de beschikking over een onderkomen van 600 vierkante meter met een verdieping. Met zoveel ruimte biedt dat volop mogelijkheden.” De locatie is goed bereikbaar. Klanten komen niet alleen uit heel Nederland, ook Belgen, Fransen en Spanjaarden weten BCCB te inmiddels te vinden.

‘Ik zie het niet als werk, het is mijn passie’

Back Corner Custom Bikes bouwt complete motoren en choppers van nieuwe of gebruikte onderdelen. “Regelmatig maken we onderdelen ook zelf.” Als voorbeeld wijst hij naar een koperen olieleiding van een sierlijke chopper. Als onderdelen kunnen o.a. frames, motorblokken, tanks, spatborden, zadels, sturen, banden en remmen worden toegepast. “Alles gebeurt altijd in nauw overleg met de eigenaar. Het is dus klant specifiek. We zijn heel betrokken en kiezen bewust voor een persoonlijke aanpak, dat is onze kracht.” 

In alle gevallen gaat het om Harley Davidson motorfietsen. “Ons bedrijf is dealer van ‘aftermarket’ onderdelen van het merk. Het beste merk in mijn ogen, dat zie je terug in kwaliteit, uitstraling en beleving.” Het spuitwerk, ook wel special paint genoemd, maakt het project helemaal af. Daarvoor schakelt BCCB een specialist in, het gaat om Frank Stienen. Het is haast kunst. “Dat geeft de finishing touch en zorgt voor eigenheid, want hier verlaten alleen unieke exemplaren het pand. Het is altijd leuk om ze onderweg, bijvoorbeeld op vakantie, terug te zien.” René maakte van zijn hobby zijn beroep. “Ik zie het niet als werk, het is mijn passie.” Voor het Bigtwin Magazine schrijft hij regelmatig artikelen waarbij het bouwproces wordt belicht.

De fraai ingerichte bedrijfshal met ontvangstmogelijkheid bestaat uit een schone en een vuile werkplaats. Op de verdieping bevinden zich het kantoor, het magazijn, de showroom en de shop met lifestyle kleding zoals T-shirts, truien, helmen en handschoenen van het eigen BCCB merk en Roeg. Leren motorpakken worden niet verkocht. Iedere donderdag en vrijdag is voor mensen die belangstelling hebben vrije inloop tussen 10 en 17 uur. Op afspraak kun je ook op andere tijdstippen terecht. Het is de bedoeling om één keer per maand ook op zondag een openstelling te houden.

René en Martine Groot Wassink van Back Corner Custom Bikes. Foto: Richard Stegers
Het nieuwe pand van BCCB in Zutphen.  Foto: Richard Stegers
Het nieuwe pand van BCCB in Zutphen.  Foto: Richard Stegers

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord