Chantal Hartvelt nodigt belangstellenden uit om naar de open dag van de nieuwe Dreamzzz BSO de Klimboom te komen. Foto: Liesbeth Spaansen

Chantal Hartvelt nodigt belangstellenden uit om naar de open dag van de nieuwe Dreamzzz BSO de Klimboom te komen. Foto: Liesbeth Spaansen

Dreamzzz kinderopvang start BSO de Klimboom

Zakelijk

VORDEN – Met een open dag op woensdag 1 mei wil het team van Dreamzzz kinderopvang, locatie Vorden, iedereen de gelegenheid bieden de ruimte van de nieuw ingerichte buitenschoolse opvang (BSO) de Klimboom te komen bekijken. Van 15.00 tot 18.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom aan het Wiemelink 40 in Vorden. De BSO gaat daadwerkelijk van start op maandag 6 mei.

Door Liesbeth Spaansen

Chantal Hartvelt, pedagoog en haar man Majid, bedrijfskundige, hadden een droom. Zij wilden graag een kinderopvang starten waar kinderen opgroeien vol zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en zelfstandigheid. “In een voorbereide aantrekkelijke, maar huiselijke en geordende omgeving, waarin kinderen worden geprikkeld en uitgedaagd, om zelf aan de slag te kunnen gaan. We proberen echt het kind te zien. Daar passen de inzichten van Maria Montessori het beste bij”, motiveert Chantal de holistische richting die werd gekozen voor hun kinderopvang, bedoeld voor kinderen van drie maanden tot twaalf jaar. In Dreamzzz komt alles samen. “In Lochem en Lettele openden we in september 2017 onze eerste kinderopvang en hebben nu in acht plaatsen meerdere locaties. Een van onze begeleidsters die werkte in Lochem, Ilse woonde in Vorden, wist dat dit Vordense pand leegstond. Alleen zorgorganisatie Sensire gebruikte er een deel van. We gingen in gesprek met de eigenaar van het pand, Woningcorporatie ProWonen en startten in januari 2019 ook hier een kinderopvang. Dat is nu bijna vijf jaar geleden.”

Multifunctioneel
De bovenverdieping van het pand bleef alsnog lang leeg. Daarna kwamen er huurders in: Van Aniek Fotografie en Styling, Sportschool Just Keep Moving, Yogastudio Dailyflow, Acupunctuurpraktijk Yang Sheng. “Wij hebben hier ons centrale kantoor inmiddels ook ingericht”, vertelt Hartvelt. “En omdat we organisatorisch en strategisch gezien meer wilden, gingen we in gesprek met ProWonen. We hebben sinds december 2023 het pand aangekocht.”

“Het is belangrijk dat het gebouw uitstraalt dat iedereen welkom is, allemaal hebben we een eigen plek. Dat geldt voor jong en oud. Er is een goede samenwerking met de ouderen van Sensire. We zoeken elkaar regelmatig op, dan gaan de kinderen knutselen, muziek maken of een tekening brengen.”

Buitenschoolse opvang
Dreamzzz vond het jammer dat de grote ruimte boven, waar op de dinsdagavond yoga wordt gegeven, de rest van de week ongebruikt bleef. “We bedachten toen om daar een buitenschoolse opvang in te richten voor onszelf. Dat is gelukt. Yoga en acupunctuur blijven daar overigens op hun tijden gewoon gebruik van maken en er is dan zelfs nog tijd over om de ruimte multifunctioneel in te zetten voor andere organisaties in Vorden.”

De kinderen kunnen via de trappen binnen en buiten van en naar de BSO gaan. De tuin buiten kunnen ze ook gebruiken om te spelen. Vanaf zeven jaar zijn de kinderen naar buiten gericht, vriendjes, vriendinnetjes, sporten en alles wat er om ze heen gebeurt.

Het programma dat wordt aangeboden, is niet verplicht, maar wel aantrekkelijk. “Het kan zijn dat ze even niks doen, lekker gaan chillen of een boek gaan lezen. Daarnaast worden vrijblijvend gerichte activiteiten geboden, zoals workshops textiel of sporten (boksen, boogschieten of dansen bijvoorbeeld) of van lokale ondernemers.”

Op de Dreamzzz-locaties worden aan de kinderen bij voorkeur geen digitale activiteiten geboden. “Het kan zijn dat een van de oudere kinderen een appeltaart wil gaan bakken. Dan is het gebruik van een computer praktisch om een recept te zoeken en een boodschappenlijstje te maken. En soms houden we een filmmiddag met popcorn.”

Openingstijden
Dreamzzz Kinderopvang is geopend tussen 7.00 tot 18.30 uur. “Hoe lang de kinderen er zijn, hangt af van het werk van de ouders. Bij de buitenschoolse opvang zijn de kinderen er voor en na school. Ze worden met de BSO-Bus van en naar school gebracht en gehaald. Tijden zijn daarvoor in overleg.”

Kennismaken met Dreamzzz
Naast de open dag op 1 mei richt Dreamzzz BSO de Klimboom ook een informatiekraam in tijdens Koningsdag in het dorp. Wie het leuk vindt, kan zich daar aanmelden voor het vrijwilligersteam. “Majid is op zoek naar hulp voor in de tuin, of een klusopa of -oma”, roept Chantal op. “En let op de uitnodiging: achterop staat een kleurplaat, waarmee leuke prijsjes zijn te winnen.”


www.dreamzzzkinderopvang.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant