Troep Spekkevers en enkele IST-leden en de burgemeester van Suwon en directrice van de universiteit. Foto: Scouting Nederland

Troep Spekkevers en enkele IST-leden en de burgemeester van Suwon en directrice van de universiteit. Foto: Scouting Nederland

Laatste week scouts in Zuid-Korea vol verrassingen

Maatschappij

Nareis in Seoul

Door Liesbeth Spaansen

VORDEN/WICHMOND/HENGELO/SEOUL – De vijf scouts van Scouting David G. Alford Vorden die naar de Wereldjamboree in Zuid-Korea zijn gegaan, beleefden een roerige laatste week. Eenmaal gewend aan de warmte genoten zij met hun troep Spekkever van alle activiteiten op het jamboreeterrein. Helaas moest dit worden ontruimd vanwege een orkaan die vanuit Japan onderweg was naar Zuid-Korea, maar het aangeboden verblijf en programma in Seoul was een schot in de roos: een succesvolle nareis uiteindelijk.

Op 8 augustus vertrokken de scouts en IST’ers na het inpakken van alle spullen van het terrein van de Wereldjamboree in de Zuid-Koreaanse polder SaeManGeum naar verschillende locaties rond Seoul. Per locatie komen meerdere troepen van het Nederlands Contingent bij elkaar. Bij het Suwon University kwamen 19 troepen bijeen, bij het Catholic University de IST’ers, op het Hyundai Campus en de Fire Academy beide acht troepen).
Eenmaal geïnstalleerd op de nieuwe locaties vervolgden de scouts hun verblijf in Zuid-Korea met een prima scoutinggevoel. Ze genoten van het programma met onder andere brandweertrainingen, excursies naar tempels en musea en een bezoek aan een fabriek. Dit zal ook een bijdrage hebben geleverd aan het thema van deze wereldjamboree: ‘Draw your dreams’.

Tot slot beleefden de duizenden scouts op 11 augustus een spectaculaire afsluiting van de 25ste editie van de World Scout Jamboree in het Seoul World Cup Stadium met K-pop acts op het podium.

Vanaf zaterdag 12 augustus vlogen de scouts van het Nederlandse contingent in groepen terug naar Nederland. De Spekkevers werden in Groenlo na een goed verzorgde terugreis welkom geheten. Toen kwamen ook de verhalen los. Over de leuke activiteiten tijdens de voorreis met het verkennen en ontdekken van Seoel. De gezellige en goede sfeer in de groep. Ook het swoppen van artikelen was erg leuk. De scouts vonden heet wel jammer dat veel van de activiteiten waarvoor je naar een Jamboree gaat, niet door zijn gegaan, vooral de actieve activiteiten zoals raften en mountainbiken. Maar ze kijken terug naar een mooie reis en vinden het nu ook wel fijn om weer thuis te zijn na al het zand en de warmte.

Warm welkom voor de Spekkevers in Groenlo. Eigen foto
Warm welkom voor de Spekkevers in Groenlo. Eigen foto
Warm welkom voor de Spekkevers in Groenlo. Eigen foto
Dit jaar was er een berichtenservice. Eigen foto
Dit jaar was er een berichtenservice. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord